EU-pass

Hunder, katter og ildere som skal reise utenlands innen EU, må ha et EU-pass utstedt av veterinær hvor vaksiner og diverse behandlinger skrives inn.

For å få utstedt pass, må dyret må være ID-merket med mikrochip. Dyr kan og ID-merkes i samband med at de får skrevet ut pass. Leselige tatoveringer som er utført før 3. juli 2011 er også godkjent.

For å få reise mellom de fleste land i EU, dyret og ha gyldig rabiesvaksine som må være ført inn i passet. Rabiesvaksinen kan ikke ha vært tatt før passet skrives ut. Før innreise til enkelte land, blant annet Norge, kreves det også at hunder skal ha fått ormekur. Denne skal føres inn i passet av veterinær. Planlegger du reise med din hund, kattt eller ilder? Gå inn på Mattilsynet sine sider og bruk reiseveilederen der for å finne ut av reglene i forhold til det eller de landene dere skal til. 

Foruten de behandlinger som er lovlig påkrevd, vil det ofte være noen vaksiner, parasittbehandlinger og lignende som anbefales i tillegg. Smittesituasjonen varierer med hvilket område du besøker. Snakk med veterinæren om dette i god tid før reisen.

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.