Kloklipp

Kloklipp er en viktig del av den jevnlige pleien for hunder, og må i blant til også for katter. For lange klør gir økt risiko for klobrudd eller for at en forvokst klo skal vokse seg inn i tredeputen, ofte med stygge og smertefulle sår som en følge av dette.

For de fleste hunder holder det med å få klippet klørne en gang i måneden, men kloveksten er individuell akkurat som slitasjen, så noen trenger kloklipping oftere og andre sjeldnere. Hardtarbeidende hunder holder noen ganger klørne sine i en fin lengde bare gjennom slitasje. Klørne på siden av poten kan trenge klipping oftere enn de andre, ettersom de ikke slipes naturlig når dyret går.

Mange hunder tolererer at man klipper klørne deres, men noen kan være redde for labbene. Det er best å trene valpen til kloklipping så tidlig som mulig slik at det blir en del av hverdagen. Noen ganger opplever dyreeiere at det er vanskelig å vite hvor mye man skal klippe uten å skade bindevevet. Vi tilbyr hjelp med regelmessig kloklipping og instruksjoner til dyreeiere som vil lære seg å klippe klørne selv.

Dersom du er AniPlan-medlem har du ubegrenset med kloklipp inkludert i abonnementet.

For katter er det ikke vanlig å klippe klørne. Utekatter bruker klørne til klatring, jakt og å forsvare seg selv, mens innekatter ikke har de samme behovene. Likevel er det kun i sjeldne tilfeller man har behov for å klippe kattes klør. For eksempel kan dette være for eldre katter som ikke lenger klarer å kontrollere i hvilken grad de trekker klørne inn i tredeputen, disse klørne henger seg lett fast i underlaget og skaper problemer. 

Her kan du se hvordan du best klipper klørne på din hund:

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.