AniCura setter fokus på seniorer

Bestill en utvidet seniorundersøkelse i mars på alle våre klinikker. Les mer

Tarmnormaliserende preparater for hund

Tarmnormaliserende preparater brukes vanligvis for å gjenopprette tarmfunksjonen ved akutt, ukomplisert diaré. Det finnes både pro- og prebiotisk kosttilskudd i form av pasta eller tyggetabletter som vanligvis benyttes ved ubalanse i tarmen.

Probiotika erstatter de tapte, gunstige bakteriene i tarmen og reduserer mengden av de skadelige bakteriene. Prebiotika gir næring til, og stimulerer de gunstige bakterienes tilvekst og medvirker til at diaré opphører.

Hunden bør under behandlingen samtidig ha god allmentilstand og fri tilgang på vann. Diaréen pleier vanligvis å opphøre mellom 1-3 døgn. Behandlingen kan kombineres med skånekost i små porsjoner.  

Tarmnormaliserende preparater er reseptfrie. Dersom hundens allmentilstand forverres, eller om hunden ikke klarer å holde på væske, bør veterinær kontaktes.

Kullsuspensjon kan gis som middel mot diaré spesielt når det er mistanke om at hunden har fått i seg noe giftig. Kull binder flere skadelige stoffer som f.eks kjemiske gifter, legemiddel og bakterietoksiner og hindrer dermed at de tas opp i kroppen. Kullsuspensjonen bør ikke gis sammen med antibiotika ettersom denne kan redusere antibiotikaens effekt.
Kontakt alltid veterinær ved mistanke om forgiftning.

Ta kontakt med veterinær

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.