Vanntrening på vanntredemølle – Water Treadmill

Trening i vann kan skje i en såkalt ”water treadmill”. Dette er en vannbasert treningsmåte tilpasset hunder og innebærer at hunden går på et rullebånd i vann. Vannivået og hastigheten på båndet varierer avhengig av type skade samt hundens alder og dagsform.

Vannet avlaster leddene samtidig som det gir motstand, noe som øker med hastigheten på bevegelsen. Vannet avlaster vekten fra hundens ledd og bidrar til at hundens bevegelsesmønster kan endres. Vannet gir også en viss stabilitet, noe som er en stor fordel for pasienter med dårlig balanse, f.eks ved ryggskader. Treningen i vann styrker hele den langsgående rygg- og benmuskulaturen svært effektivt og stimulerer hele bevegelsesaparatet samtidig som den er avslappende.

Fordelen med water treadmill, i forhold til svømming, er at hunden må bruke alle fire beina og ikke bare jobbe med frambeina. Hastighet og motstand kan også reguleres ved hjelp av vannivået, noe som gir en mer styrt trening. Ettersom treningen kan reguleres på flere måter, blir den individuelt tilpasset, noe som øker forutsetningene for en god rehabilitering.

Denne type trening passer både som rehabilitering etter skader, samt for friske hunder som trenger å trene opp kondisjon, styrke eller gå ned i vekt.

Water treadmill er også et svært godt alternativ til hunder som ikke liker å bade ettersom de kjenner en viss trygghet når de alltid har bakkekontakt. Etter en rolig introduksjon pleier også hunder som ikke liker vann å venne seg til tredemøllen.

 

Ønsker du å lese mer om rehabilitering av hund, kan du gjøre det her

Ta kontakt med veterinær

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.