Butikken

Riktig fôring og pleie kan både forebygge sykdom og plager og øke livskvaliteten til ditt dyr. Vi tilbyr kun nøye utvalgte produkter i vår butikk, og du får gode råd med på veien. Velkommen til butikken vår!

Kosthold – Riktig ernæring for hund og katt

Det finnes mye ulikt fôr til din firebeinte venn, og det er ikke alltid så lett å vite hvilket som er det beste. I en verden full av fôrtrender kan det være vanskelig å forstå hva produktene faktisk inneholder når man leser innholdsfortegnelsen.

Kostholdet skal være balansert og maten skal gis i mengder som passer til dyrets alder, livsstil, art og rase. De trenger lett fordøyelig mat som gir riktig mengde energi, vitaminer og mineraler. Ved å være nøye ved valg av mat kan du hjelpe dyret ditt med å holde seg i god form. Dersom du velger å gi dyret ditt mat av høy kvalitet, vil du kunne forebygge dårlig helse. Samtidig som du øker muligheten for at dyret ditt får leve et langt og godt liv.

Hunder og katter har ulikt ernæringsbehov på ulike stadier i livet. Katter er rene kjøttetere, og maten deres må derfor inneholde kjøtt. I tillegg er det anbefalt at katter får våtfôr daglig.

Når du velger fôr må du kjenne på innholdet. Godt fôr er merket med hvilken type dyrekjøtt du finner i det. Det er nemlig viktig at maten inneholder animalske produkter. Årsaken til dette er at det er høyere næringsopptak på proteiner og fett fra animalske råstoffer.

Tips! Ta gjerne noen dagers rasjon og oppbevar tørrforet i mindre forpakning slik at du ikke trenger å åpne fôrposen hver gang dyret skal ha mat. Dette gjør at det kan være lengre holdbarhet på fôret.

Tegn på at dyret ditt får korrekt fôr

Som nevnt er kostholdet direkte knyttet til dyrets helse og det er derfor viktig å velge riktig mat.

  • Avføringen er fast i formen, magen er i balanse og ernæringen tas godt opp av kroppen
  • Pelsen er glansfull og huden ser sunn ut, den skal ikke klø eller gnage på seg selv
  • Øynene er klare og skal ikke renne, ørene er tørre og skal ikke lukte vondt
  • Det skal ikke lukte vondt fra pusten
  • Dyret skal ha nok energi og spise med god apetitt

Har du spørsmål om ditt dyr?

Vil du motta vårt nyhetsbrev?

Få gode råd og nyttig informasjon fra de flinke veterinærene våre. Hver måned samler vi tips og interessant lesing om hvordan vi har det best med våre firbente venner. Meld deg på AniCuras nyhetsbrev for mer kunnskap om god og forebyggende omsorg.
Få tips og råd rett i innboksen

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.