Hvordan aktiviserer jeg katten min?

Regelmessig fysisk aktivitet er viktig for å holde katten sunn og slank. Med regelmessig trening er det ikke bare lettere å holde den smale linjen for katten, det er også mye mindre risiko for problematferd. Her er 6 aktiviseringstips!

Interaktive leker

Leker som du kan leke med sammen med katten din gir ikke bare fysisk aktivitet og velvære - de er også med på å bygge et forhold mellom deg og katten din. Du trenger ikke å leke flere timer hver dag. Noen få ganger om dagen i 5-10 minutter kan utgjøre en stor forskjell - og katten din vil elske det! Bruk for eksempel "fiskestenger" med fjær, leker du kan dra over gulvet eller noe katten din kan jage.

"Lek alene"- leker

Leker som katten kan leke alene med er et flott supplement til interaktive leker. Den kan imidlertid ikke erstatte interaktive leker.

En sikker vinner er små gjenstander som kan suse over gulvet, for eksempel små baller og lekemus / rotter. Du kan også feste "fiskestenger" med fjær i sofaen eller vinduskarmen.

Elektroniske leker

Elektroniske leker er typisk batteridrevne og kan bevege seg uten at vi mennesker må være med på leken. Det er mange alternativer, for eksempel batteridrevne mus. Du kan også få elektroniske leker der du er deltagende, for eksempel en laserpenn. Husk at katten ikke skal leke med elektroniske leker når han er alene hjemme. Pass også på at laserpennen aldri rettes mot kattens øyne!

Arbeide for maten

En av de mange gangene du kan aktivere katten din er når den skal spise. Katter elsker å jobbe for mat, det er en del av deres natur. Du kan gjemme mat i huset som katten selv må å finne. Begynn med å gjemme noen fôrkuler på enkle steder, og gjør det vanskeligere når katten din forstår leken. Du kan også få leker som kan aktivere katten mens den spiser. For eksempel en fôringsdispenser, en såkalt "wobbler".

Gå ut!

Å gå i sele og bånd er ikke bare for hunder. Katter kan trenes til å gå. Men husk at katter ikke er hunder, så ikke ha ambisjoner om at katten din skal gå pent eller gå på plass. La i stedet katten din nyte friheten til å bevege seg, snuse og utforske omgivelsene i et noe lengre bånd enn det tradisjonelle hundekobbelet.

Tenk oppover

Mange tenker at med liten gulvflate i hjemmet er det vanskelig å få aktivisert en katt. Men vel så viktig er det for en katt å komme opp i høyden! Katter elsker høyder, de liker å klatre og kunne se ut over rommet. Lag hyller som du dekker med sklisikkert materiale, og la katten din hoppe på dem. Lag eventuelt et sete i vinduskarmen eller kjøp et vakkert kattetre. Husk å tenke "oppover" når du leker med katten din.

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.
%

Få rabatt i butikken med AniPlan

Vi har rabatter på fôr og produkter fra utvalgte leverandører for alle våre AniPlan-medlemmer.
Hva er AniPlan?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.