Hvordan slanker jeg katten min?

Alle trenger litt mosjon av og til – ikke minst en bedagelig katt som veier for mye. Her får du noen tips til leker og treningsmåter som er morsomme både for deg og katten.

Bekjemp overvekt med morsomme aktiviteter

Hvis du er helt ærlig, hvor morsomt tror du det et å bruke hele dagen til soving på sofaen med noen få turer til matskålen og kattedoen som eneste mosjon? Ikke så veldig gøy, vel?

Mangel på mosjon er ikke bare deprimerende for katten, det kan også føre også til overvekt. Og som du sikkert er klar over er en overvektig katt sjelden en lykkelig katt. En inaktiv livsstil kan også føre til livsstilssykdommer som diabetes. Men heldigvis finnes det flere måter å forhindre dette på. For å få en gladere og friskere katt, prøv tipsene som beskrives nedenfor og la katten finne sin favorittmetode.

Leketøy

Lek er den mest vanlige måten å mosjonere katten din. Prøv ball, laserpeker, lekemus, garnnøste med papir eller lignende. Slipp løs kreativiteten og la katten velge hva som er mest moro. Men glem ikke å fjerne garn og tråd etter leken, siden slike ting kan skape problemer i mage-tarmkanalen hvis det blir spist.  

Gjemsel

Mange katter liker å krype inn under møbler og å gjemme seg. For eksempel kan tomme kasser og papirposer være fine lekesteder. Pass likevel på at katten ikke kan sette seg fast i posehåndtak eller lignende.

Hinderløype

Nei, hinderløype er ikke bare for hunder. Det er morsomt for katter også, men du må være litt tålmodig. Begynn med korte sesjoner og gi mye belønning. Bygg din egen hinderløype med hindre du finner hjemme. Det kan være slalåm, vippebrett eller noe man skal gjennom eller oppå.  Bruk en tråd med en godbit for å oppmuntre.

Klikker-trening

En klikker er en liten sak med en knapp som lager en klikkelyd når du trykker på den. Ved hjelp av denne kan du trene katten til å gjøre veldig mye. Det er viktig å først lære katten at et klikk betyr at den har gjort noe bra og at det kommer en belønning. Deretter er det bare fantasien som setter grenser for hva du har lyst til å lære den. Det finnes masse inspirasjon og gode tips på internett.

Lykke til og ha det moro!

 

 

Ta kontakt med veterinær

%

Spar penger med AniPlan

Som AniPlan-medlem får du rabatt på slankefôr og andre produkter som kan hjelpe deg med å få Pus ned i vekt.
Hva er AniPlan?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.