Også dyr må på sykehus

Artikel Osloby 150405 
Foto: Rolf Øhman

Det er en vanlig dag på jobben ved Anicura Dyresykehus, og venteværelset fylles opp av eiere og dyr. Katteeier Linn Fredriksen har gått langt med Felix i buret for å komme frem til sykehuset.

"Han har vært mye syk og har kastet opp blod", sier hun. Felix, som er en korthåret orientaler, er inne hos veterinæren til hjerteutredning og ultralyd.

På venteværelset sitter også den franske bulldoggen Alfred sammen med eier Nicolai Skogstad. Alfred har fått en øyeskade. Han brummer, men er ikke sur. Det er slik han kommuniserer, sier Nicolai Skogstad. Nå kalles Alfred inn til sjekk hos veterinær og øyelyser Birgitte Grann Greve. Han tilbys en godbit før han skal opp på undersøkelsesbordet.

Veterinæren undersøker om skaden er helet tilfredsstillende ved å helle fluoriserende væske på øyet.

"Øyet så skikkelig stygt ut, men nå er det bedre", sier hun.

Les hele historien her.

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.