Også dyr må på sykehus

Artikel Osloby 150405 
Foto: Rolf Øhman

Det er en vanlig dag på jobben ved Anicura Dyresykehus, og venteværelset fylles opp av eiere og dyr. Katteeier Linn Fredriksen har gått langt med Felix i buret for å komme frem til sykehuset.

"Han har vært mye syk og har kastet opp blod", sier hun. Felix, som er en korthåret orientaler, er inne hos veterinæren til hjerteutredning og ultralyd.

På venteværelset sitter også den franske bulldoggen Alfred sammen med eier Nicolai Skogstad. Alfred har fått en øyeskade. Han brummer, men er ikke sur. Det er slik han kommuniserer, sier Nicolai Skogstad. Nå kalles Alfred inn til sjekk hos veterinær og øyelyser Birgitte Grann Greve. Han tilbys en godbit før han skal opp på undersøkelsesbordet.

Veterinæren undersøker om skaden er helet tilfredsstillende ved å helle fluoriserende væske på øyet.

"Øyet så skikkelig stygt ut, men nå er det bedre", sier hun.

Les hele historien her.

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.