Pass godt på din eldre firbeinte venn! AniCura setter fokus på seniorer

Eldre kjæledyr har økt risiko for en rekke aldersrelaterte sykdommer. Regelmessige undersøkelser kan heldigvis avsløre skjulte lidelser og betydelig forbedre livskvaliteten for våre gamle venner. Hos AniCura har vi ekstra fokus på seniorkjæledyr og tilbyr utvidede seniorundersøkelser for tidlig oppdagelse og behandling av aldersrelaterte sykdommer.

Har du en senior hjemme?

I dag regnes hvert tredje kjæledyr for å være av eldre årgang. Med alderen øker risikoen for visse sykdommer som for eksempel diabetes, slitasjegikt eller kronisk nyresykdom. Det kan være vanskelig for deg som dyreeier å oppdage tegn på disse sykdommene, og mange symptomer misforstås som en normal del av det å bli eldre.

Derfor har vi hos AniCura et ekstra stort fokus på våre firbeinte seniorvenner, og du bestille en utvidet seniorundersøkelse for ditt kjæledyr på alle våre klinikker. Her vil profesjonelle veterinærer sørge for å gi din senior en grundig undersøkelse – for å oppdage og behandle aldersrelaterte sykdommer i et tidlig stadium.

Kliniske studier viser at selv hos eldre hunder og katter som tilsynelatende virker sunne, er fysiske og laboratoriemessige avvik vanlige. Som profesjonelle innen veterinærindustrien vet vi at vi kan forbedre livskvaliteten betydelig for mange eldre kjæledyr, hvis vi bare får sjansen til å oppdage og behandle udiagnostiserte sykdommer og smerter.

Hva inneholder en utvidet seniorundersøkelse hos oss?

Veterinæren bruker god tid og gjør en grundig undersøkelse av din senior. Vi ser på tenner, øyne og ører, kjenner på ledd, poter og hold generelt.

Hele kroppen undersøkes for mulige kuler eller andre forandringer i huden, juret undersøkes ekstra nøye på tispene og det samme gjør testikler og prostata hos hannhundene. Hjerte og lunger blir lyttet på. Benytt anledningen til å snakke med din veterinær om fôring av seniordyr, tannstell, endringer i oppførsel og annet du måtte lure på.
 

Laboratorieundersøkelser

Siden mange eldre dyr har begynnende problemer som ikke alltid er åpenbare for eiers øyne og ikke kan avdekkes på en klinisk undersøkelse, tar vi blodprøver av seniorene. Blodprøven ser på blodets sammensetning og forteller oss mye om tilstanden til de indre organene.

En ekstra prøve kalt SDMA viser svært tidlige tegn på nyresykdom, slik at vi kan legge en plan for å holde utviklingen av disse problemene i sjakk. For katter måler vi også stoffskiftenivået, siden en stor andel katter over åtte år får forhøyet stoffskifte. Vi ser også på en urinprøve. Sammen med den utvidede undersøkelsen vil disse laboratorieundersøkelsene kunne avdekke tegn på de vanligste seniorlidelsene, slik at vi kan behandle disse.
 

Eventuell videre utredning

Om det gjøres funn underveis som gjør at veterinæren anbefaler utvidede tester eller annen behandling, diskuterer dere dette under konsultasjonen. 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.