Hunder i hjemmet forebygger barneeksem

Ny forskning viser at å ha hunder hjemme kan forebygge den hyppige lidelsen barneeksem. Og jo flere hunder, jo bedre.

Barneeksem er en av de hyppigst forekommende barnesykdommene i vesten, og i Danmark hvor denne studien er gjort, rammes hvert 5. barn av sykdommen. Forskere har opdaget at risikoen for å utvikle barneeksem faller markant jo flere hunder det finnes i hjemmet. 

Det danske forskningssenter COPSAC - Copenhagen Studies on Asthma in Childhood, har gjennom flere år fulgt to store grupper med danske familier, med det formål å finne årsaker til astma og relaterete sykdommer, herunder barneeksem. 

Studiet kan ikke avgjøre hvorfor hunder i hjemmet har en så markant betydning for om barn utvikler barneeksem, men en tolkning kan være at hunde er mer uhygieniske enn oss mennesker. Hunder sprer bakterier, og en av årsakerne til barneeksem kan være en ubalanse i bakteriemiljøet tidlig i livet. Man kan derfor gjette på at hunder er bærere av gode bakterier, og at dette gavner småbarns immunforsvar. 

Studien fortsetter, og med tiden er målet at finne ut nøyaktig hvilken bakteriesammensetning som gir denne gode effekten for immunforsvaret. Slik at man kan utsette barn for disse bakteriene tidlig, og på denne måten muligens sørge for at barnets immunforsvar utvikler seg optimalt i fremtiden.

Les mer om studien her.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.