Å snakke med kjæledyret ditt er et tegn på intelligens!

Tar du deg en prat med kjæledyret ditt, er det gode nyheter. Forskning viser nemlig at det er et tegn på intelligens.

Barn bruker fantasien livlig og tar seg gjerne en prat med leketøy eller kjæledyr. Det er det samme fenomenet som inntreffer, når man som voksen prater til kjæledyr-, planter eller bilen sin.

Å tilegne menneskelige trekk til annet enn mennesker, dyr for eksempel, kalles antropomorfisme. Ifølge en av verdens ledende antropomorfisme-forskere, Nicholas Epley, fra University of Chicago, er evnen til å oppfatte ting og dyr som noe med en menneskelig hjerne, en helt spesiell evne.

De eneste levende vesener som har denne evnen, er mennesker, da vår hjerne fra urtiden er innstilt på å avlese ansikter. Denne avlesningen er helt essensiell, da den gjør det mulig å oppfatte og kommunisere følelser, tanker og intensjoner.

Det er de samme psykologiske prosesser som gjør seg gjeldende, når man gjenkjenner en sinnstilstand hos et menneske, som når man gjenkjenner en sinnstilstand hos dyr. Og denne prosessen er et tegn på menneskelig intelligens. Så hvis du snakker til kjæledyret ditt, og spør om det har hatt en fin dag, kan du bekymringsfritt fortsette med dette. 

Kilde: Quartz

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.