Å snakke med kjæledyret ditt er et tegn på intelligens!

Tar du deg en prat med kjæledyret ditt, er det gode nyheter. Forskning viser nemlig at det er et tegn på intelligens.

Barn bruker fantasien livlig og tar seg gjerne en prat med leketøy eller kjæledyr. Det er det samme fenomenet som inntreffer, når man som voksen prater til kjæledyr-, planter eller bilen sin.

Å tilegne menneskelige trekk til annet enn mennesker, dyr for eksempel, kalles antropomorfisme. Ifølge en av verdens ledende antropomorfisme-forskere, Nicholas Epley, fra University of Chicago, er evnen til å oppfatte ting og dyr som noe med en menneskelig hjerne, en helt spesiell evne.

De eneste levende vesener som har denne evnen, er mennesker, da vår hjerne fra urtiden er innstilt på å avlese ansikter. Denne avlesningen er helt essensiell, da den gjør det mulig å oppfatte og kommunisere følelser, tanker og intensjoner.

Det er de samme psykologiske prosesser som gjør seg gjeldende, når man gjenkjenner en sinnstilstand hos et menneske, som når man gjenkjenner en sinnstilstand hos dyr. Og denne prosessen er et tegn på menneskelig intelligens. Så hvis du snakker til kjæledyret ditt, og spør om det har hatt en fin dag, kan du bekymringsfritt fortsette med dette. 

Kilde: Quartz

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.