Å snakke med kjæledyret ditt er et tegn på intelligens!

Tar du deg en prat med kjæledyret ditt, er det gode nyheter. Forskning viser nemlig at det er et tegn på intelligens.

Barn bruker fantasien livlig og tar seg gjerne en prat med leketøy eller kjæledyr. Det er det samme fenomenet som inntreffer, når man som voksen prater til kjæledyr-, planter eller bilen sin.

Å tilegne menneskelige trekk til annet enn mennesker, dyr for eksempel, kalles antropomorfisme. Ifølge en av verdens ledende antropomorfisme-forskere, Nicholas Epley, fra University of Chicago, er evnen til å oppfatte ting og dyr som noe med en menneskelig hjerne, en helt spesiell evne.

De eneste levende vesener som har denne evnen, er mennesker, da vår hjerne fra urtiden er innstilt på å avlese ansikter. Denne avlesningen er helt essensiell, da den gjør det mulig å oppfatte og kommunisere følelser, tanker og intensjoner.

Det er de samme psykologiske prosesser som gjør seg gjeldende, når man gjenkjenner en sinnstilstand hos et menneske, som når man gjenkjenner en sinnstilstand hos dyr. Og denne prosessen er et tegn på menneskelig intelligens. Så hvis du snakker til kjæledyret ditt, og spør om det har hatt en fin dag, kan du bekymringsfritt fortsette med dette. 

Kilde: Quartz

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.