Å snakke med kjæledyret ditt er et tegn på intelligens!

Tar du deg en prat med kjæledyret ditt, er det gode nyheter. Forskning viser nemlig at det er et tegn på intelligens.

Barn bruker fantasien livlig og tar seg gjerne en prat med leketøy eller kjæledyr. Det er det samme fenomenet som inntreffer, når man som voksen prater til kjæledyr-, planter eller bilen sin.

Å tilegne menneskelige trekk til annet enn mennesker, dyr for eksempel, kalles antropomorfisme. Ifølge en av verdens ledende antropomorfisme-forskere, Nicholas Epley, fra University of Chicago, er evnen til å oppfatte ting og dyr som noe med en menneskelig hjerne, en helt spesiell evne.

De eneste levende vesener som har denne evnen, er mennesker, da vår hjerne fra urtiden er innstilt på å avlese ansikter. Denne avlesningen er helt essensiell, da den gjør det mulig å oppfatte og kommunisere følelser, tanker og intensjoner.

Det er de samme psykologiske prosesser som gjør seg gjeldende, når man gjenkjenner en sinnstilstand hos et menneske, som når man gjenkjenner en sinnstilstand hos dyr. Og denne prosessen er et tegn på menneskelig intelligens. Så hvis du snakker til kjæledyret ditt, og spør om det har hatt en fin dag, kan du bekymringsfritt fortsette med dette. 

Kilde: Quartz

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.