Cat Friendly Clinic

Ikke alle dyr lunter logrende og glade inn på veterinærklinikken, og særlig katteeiere vet godt at det i blant kan være en prøvelse å få Pus med seg til den årlige vaksinen. Allerede når buret kommer frem hjemme kommer klørne ut, og livet blir vanskelig. Heldigvis er det flere klinikker som gjør seg ekstra flid for at katte-pasienter skal trives hos dem!

International Society of Feline Medicine har laget et program de kaller Cat Friendly Clinic. I programmet ligger det retningslinjer og råd for å gjøre klinikk-opplevelsen så god som mulig for både katter og katteeiere, og klinikker verden over må dokumentere at de har alt lagt til rette før de får bruke tittelen Cat Friendly Clinic. Man kan oppnå bronse, sølv eller gullnivå, alt ettersom hvor kattevenlig jobb man har gjort. Nå har vi to Cat Friendly Clinics i AniCura, etter at AniCura Dyresykehuset Bergen Sør fikk tildelt sin status. På gullnivå! Fra før har AniCura Kongsvinger Veterinærklinikk også gullnivå, og i resten av Norge er det bare tre klinikker til med samme status. 

Les mer om programmet og hva du som eier kan forvente av en kattevennlig klinikk her. 

På denne siden kan du også laste ned mye nyttig informasjon som kan gjøre din tur til veterinæren enklere, både hvordan du lettest frakter en stresset katt, medisinerer den og mye annet.  

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.