Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Nye lovlige reptiler i Norge

Fra 15. August 2017 ble det lovlig med en rekke nye reptilarter i Norge. Det kan være fristende å tenke at det er enkelt å kjøpe seg en øgle eller slange i dyrebutikken, men det er mye å tenke på før man skaffer seg et reptil.

Det er alltid viktig å tenke nøye igjennom hva man gjør før man skaffer seg et husdyr. Når det kommer til eksotiske dyr er det viktig å sette seg godt inn i hva som kreves. Forskjellige øgler trenger forskjellig stell og det er viktig at du som eier vet hva som kreves i fremtiden om du skaffer deg en øgle. Blir øglen syk er det ofte fordi den har fått feil stell eller mat, det kan også være bomiljøet er feil for øglen.

Har du fått deg et eksotisk dyr anbefaler vi at du undersøker nøye om den arten du har fått deg. Da kan du unngå mange problemer og veterinærutgifter.

Vi har samlet sammen noen sider om tips og råd om reptiler for deg som tenker på å kjøpe et reptil eller allrede har et. 

11 tips og råd til deg som eier fra Dr. John J. Debenham, som er veterinær, forsker og ekspert på eksotiske dyr - derunder reptiler – ved NMBU Veterinærhøgskolen.

For informasjon om hvilke arter som er lovlige, stell og regler for hold av reptiler, se mattilsynet sine hjemmesider

Veterinær Marie Jury fra Vestby Dyresykehus har vært gjest hos Aftonbladet, hun har med seg gekkoøglen Gordon. Her går hun igjennom noen av de øgler som kan ha som husdyr og som kan være et alternativ for deg som er allergisk. Se klippet fra svenske Aftonbladet her.

 

Flere nyheter