7 tegn på tannproblemer hos hund og katt

Opp mot 80% av alle hunder og katter over 2 år har tannstein i større eller mindre grad. Dette kan medføre tannkjøttsbetennelse, som er den mest vanlige tannlidelsen hos hunder og katter.

Dyr viser sjeldent tegn på smerte, det er derfor viktig at vi som eiere er oppmerksomme på de små signalene som dyrene våre viser når de har tannproblemer. 

 • Dårlig ånde.

Hunder og katter har sjeldent velduftende ånde og det er helt normalt. Men om ditt dyrs ånde endrer seg, så bør man reagere. Det er et typisk første tegn på at ditt kjæledyr har tannproblemer.

 • Motvilje mot å la noen kikke på tennene.

Hvis ditt kjæledyr er motvillig når det skal vise tenner, eller viser ubehag, så vær ekstra oppmerksom. Det kan være fordi dyret har smerter.

 • Smerter ved tygging.

Endrer din hund eller katt adferd når måltidet serveres? Spiser dyret langsommere, tygger kun på den ene siden, eller tygger det på en annen måte enn normalt? Da er det tegn på tannproblemer.

 • Sikkel

Hunder kan ha en tendens til å sikle, hvis de ser god mat, mens katter sjeldent sikler. Hvis katten din begynner å sikle eller hunden sikler mer enn normalt, er det lurt å være oppmerksom.

 • Dyret tar potene opp mot munnen eller gnir hodet ned mot gulvet.

Hvis hunden eller katten din klør seg rundt munnen, kan det være tegn på ubehag. Det kan være fordi de har noe som sitter fast eller mer alvorlige tannproblemer.

 • Vekttap

Du bør alltid kontakte dyrlegen om ditt dyr plutselig mister vekt. Om ditt dyr har tannproblemer, så vil du ofte også se nedsatt appetitt og dermed vekttap.

 • Endret adferd.

Er din ellers glade hund eller katt plutselig blitt mer rolig? Mindre aktiv eller kanskje utagerende overfor andre dyr? Hvis du opplever at ditt kjæledyr endrer adferd plutselig, er det alltid en god idé å få tennene sjekket.

 

 

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.