Halloween med kjæledyr

31. oktober er det Halloween, en skikk som også flere og flere nordmenn etter hvert har begynt å feire. Men det er ikke alle hunder som liker å bli møtt av skrømt på kveldsturen, noen kan bli veldig redde og i verste fall reagere med å bjeffe mot de skumle vesenene som kommer mot dem.

Halloween feires med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier "Knask eller knep" og får godteri fra folk i nabolaget.

Unngå godteri

Om du har et Halloween-feirende barn i hjemmet, så vær obs på at godteri som inneholder sjokolade (kakao) eller xylitol (søtstoff), ikke må gis til hunden! For sikkerhets skyld; hold godteribøtten langt borte fra nysgjerrige hundemunner.

Lufte hunden

Ta hundens luftetur enten før det blir mørkt (og barna begynner å gå rundt i gatene) eller sent på kvelden etter at de fleste skjelettene og andre dødninger har gått hjem igjen. De fleste Halloween-feiringer begynner rundt 17-18 tiden når det er helt mørkt ute, og da kan din hund gjerne få ligge hjemme og kose seg istedenfor å være ute på tur i gaten. Eventuelt kan du ta på deg en hodelykt og gå på tur i skogen.

Ikke la hunden være med når det ringer på døren

Når det ringer på døren og utkledde barn tigger godteri, kan hunden din være igjen inne. Om den blir med ut i døren kan den bli skremt av de fremmede vesene som befinner seg utenfor, og i verste fall reagere med å bjeffe på barna. Dette er ikke gøy hverken for deg, hunden din eller de fremmøtte. Noen "vesener" kan også finne på å skremme hunden på gøy, noe som vil kunne få fatale konsekvenser hvis hunden din blir skikkelig redd.

Skumle kostymer

I følge tradisjonen er dimensjonene mellom vår verden og de dødes verden åpne på Halloween. Det er derfor ganske mye skummelt for hunden din å møte på på Halloween-kvelden. Det er helt normalt å treffe på skjeletter, hekser, vampyrer og lignende utkledninger på denne kvelden. Hunden din skjønner kanskje ikke at det bare er barn og ungdommer bak de skumle kostymene.

Når det gjelder kostymer til dyr, er dette vi noe på generelt grunnlag fraråder. Dyr kan finne på å bite på kostymet eller sette seg fast når de forsøker å komme seg ut av det. Om du likevel ønsker å bruke Halloween-kostyme til hunden eller katten din, så pass på at kostymet passer ordentlig, at det ikke inneholder løse deler som dyret kan svelge i seg, og at det ikke er til hinder for syn, hørsel, munn eller bevegelse. Ha oppsikt med dyret så lenge det er ikledd kostyme.

Slukk gatelykten

Om du ikke feirer Halloween eller har en hund du ønsker å skjerme denne kvelden, så slukker du ganske enkelt gatelyset. Da er tradisjonen at barna skal gå forbi og ikke ringe på døren hos deg.

Med ønske om en morsom Halloween-feiring for både deg og hunden din!

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.