Mosjoner med hunden!

Etter mange julemiddager og kanskje en god nyttårsmiddag, er det tid for å finne løpeskoene, sykkelen eller skia frem. Og hvorfor ikke ta med hunden?

Mosjon gir mening 

Ung, gammel, stor eller liten. Hunder har behov for daglig mosjon. Noen raser har et stort behov for mosjon, andre mindre. Og noen hunder har spesielle behov, slik at de ikke tåler alle typer mosjon. Uten mosjon blir hunden din usunn og frustrert. Mosjon sørger for at stoffskiftet fungerer optimalt og stimulerer hunden mentalt. Mosjon kan også være med å forebygge problematferd. Og det kan vel også være at din beste venn har lagt på seg noen ekstra gram i julen som så mange andre …

Hvor mye er for mye?

Mosjon skal henge sammen med hundens rase, alder størrelse og behov. Din hund bør, akkurat som deg, være fysisk aktivt minimum 30 minutter daglig. For de fleste hunder vil minimumsbehovet for fysisk aktivitet være større. Vanligvis 1-2 timer daglig. Veldig aktive hunder som forskjellige jakt- og gjeterhunder kan ha større behov.


Hunder med spesielle behov, som eldre hunder og hunder med skader, bør finne en mosjonsform som passer til dem. Ofte er svømming godt for seniorhunder og hunder med skader.


Hvis du er bekymret for hva din hund kan tåle av mosjon, spør dyrlegen din og få gjerne laget en treningsplan. Hos AniCura har vi veterinærer og dyrepleiere med spesialutdannelse innen rehabilitering, og kan derfor hjelpe deg med en skreddersydd treningsplan.

Før du begynner på treningen

Akkurat som oss, så må trening med hunden planlegges. Du kan ikke starte med å løpe en maraton om du ikke er vant med å løpe langt. Hunden kan heller ikke starte med å løpe 20 km ved siden av en sykkel om den ikke har løpt noe særlig før. 
Pass på at hunden din er godt varmet opp før treningen begynner, og bygg kondisjonen langsomt opp. Hvis du for eksempel vil løpe med hunden din, start med små intervaller med gåpauser i mellom.

Hva kan du gjøre med hunden din?

Det fins et utall av mosjonsformer, hvor hunden fint kan være deltager sammen med deg. Det er eksempelvis:
• Løping (helst på mykt underlag)
• Gåturer i fjellet
• Daglige gåturer
• Sykkelturer (gjerne på mykt underlag)
• Sparkesykkel
• Skitur (pass på at du ikke har stål-kanter på skiene)
• Rulleskøyter


 

 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.