Har din hund røde poter?

På denne tiden av året er det ekstra mange hunder som sliter med røde poter på grunn av salt i veiene.

Saltet i gatene kan være skadelig for hundens poter. Den beste måten å unngå problemet på er å rense og skylle potene etter lufteturen, slik at hunden ikke går med salt på potene lenger enn nødvendig.

Det kan være mange årsaker til at hunden hele tiden slikker på potene, ikke vil trå ned eller at potene er røde. Men på denne årstiden er det stor sannsynlighet for at været og saltet på veien er synderen. Frost og veisalt i kombinasjon med snø, skare og vann er tøft for hundepoter. Saltet etser seg inn i tredeputene og kan gi skader som er smertefulle.

Forebygging

For å unngå at saltet gjør mer skade enn nødvendig er det lurt å skylle hundens poter godt etter lufteturen.  Om hunden fortsatt er plaget, kan potesalve være en god ide. Det får du kjøpt på de fleste veterinærklinikker og fås i spray eller salve. Smør potene godt inn ti minutter før turen. Kan du klare å gå i naturen og på veier uten salt er det selvfølgelig det beste.

Behandling

Om hunden har ømme tredeputer er det først lurt å sjekke hundens poter nøye. Se etter sår og sprekker. Er det rødme, dårlig lukt eller hevelse, og potene ellers ser fine ut kan man først vaske med en mild såpe eller mild klorhexidin. Deretter er det viktig å tørke potene godt og holde de tørre.

Når må jeg kontakte veterinær?

Om hunden fortsatt har ømme poter, bør en veterinær undersøke potene. Av og til kan det sitte fremmedlegemer som flis eller glasskår, eller byller i potene som kan være vanskelige å oppdage, og dette bør behandles av veterinær.  

Om det er flenger eller sår skal det sys eller bandasjeres av veterinær. Sopp er også en hyppig årsak til rødme, ømhet og vond lukt. Dette kan du få hjelp med hos din veterinær.

Ikke glem allergien!

Allergi kan også forårsake problemer med hundens poter, det kan være en lang prosess å finne ut av hva slags type allergi det dreier seg om. Her er det viktig å finne riktig årsak til symptomene og deretter velge korrekt behandling i hvert enkelt tilfelle.

 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.