Slik renser du hundens ører.

Hunder kan ha behov for øredråper i forbindelse med for eksempel infeksjoner eller fjerning av ørevoks. Vi har samlet noen tips på hvordan du kan rense ører på din hund effektivt.

Det kan være vanskelig å gi hunden øredråper, men det er viktig at de kommer riktig ned i øregangen for å virke optimalt.

Slik gjør du:

 • Strekk øreflippen ut og trekk forsiktig, slik at øregangen rettes ut.
 • Ved rensing fylles hele øregangen med middelet. Ved medisinering skal doseringsanvisning følges.
 • Forsett med å holde øreflippen rett, mens du masserer basis av øret en stund.
 • Når øret slippes vil hunden normalt riste på hodet, så det kan være lurt å gjøre dette ute. Ved medisinering er det best om hunden ikke får ristet på hodet slik at medisinen blir i øregangen.
 • Etter at hunden har ristet rensningsmiddelet ut, tørkes øret rent med litt bomull. Hvis hunden behandles med flere forskjellige øredråper eller rensepreparater, bør du vente minst 15 min mellom rens og dråper, helst mer.
 • I tilfeller hvor hunden har en smittsom øreinfeksjon, bør man passe godt på hygienen. Bruk gjerne engangshansker. En flaske til hvert øre merkes med høyre og venstre, eller man kan bruke engangspipetter, som kastes etter bruk.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.