Slik renser du hundens ører.

Hunder kan ha behov for øredråper i forbindelse med for eksempel infeksjoner eller fjerning av ørevoks. Vi har samlet noen tips på hvordan du kan rense ører på din hund effektivt.

Det kan være vanskelig å gi hunden øredråper, men det er viktig at de kommer riktig ned i øregangen for å virke optimalt.

Slik gjør du:

 • Strekk øreflippen ut og trekk forsiktig, slik at øregangen rettes ut.
 • Ved rensing fylles hele øregangen med middelet. Ved medisinering skal doseringsanvisning følges.
 • Forsett med å holde øreflippen rett, mens du masserer basis av øret en stund.
 • Når øret slippes vil hunden normalt riste på hodet, så det kan være lurt å gjøre dette ute. Ved medisinering er det best om hunden ikke får ristet på hodet slik at medisinen blir i øregangen.
 • Etter at hunden har ristet rensningsmiddelet ut, tørkes øret rent med litt bomull. Hvis hunden behandles med flere forskjellige øredråper eller rensepreparater, bør du vente minst 15 min mellom rens og dråper, helst mer.
 • I tilfeller hvor hunden har en smittsom øreinfeksjon, bør man passe godt på hygienen. Bruk gjerne engangshansker. En flaske til hvert øre merkes med høyre og venstre, eller man kan bruke engangspipetter, som kastes etter bruk.

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.