Slik unngår du at hunden din får frostskader.

Vinter, snø og kulde påvirker også husdyrene våre og øker risikoen for at hunder får frostskader. Spesielt små hunder og hunder med tynn pels får lettere frostskader. Ofte er det ører, labber, haletipp, nese og pung som rammes.

Mens noen hunderaser er avlet for å klare ekstrem kulde, behøver andre hunder å beskyttes mot kulden for å ikke få frostskader. I verste fall kan kulden føre til vevsdød eller nedkjøling (hypotermi). Jo lengre og tykkere pels, desto bedre beskyttelse har hunden mot kulden. Valper og mindre hunder er ofte mer følsomme.

Nå når det er veldig kaldt ute, er det viktig å ta hensyn til hundens evne til å håndtere kulde. Samtidig behøver alle hunder å få komme og på luftetur og da hjelper det med varmedekken og at hunden får bevege seg så mye som mulig for å holde sirkulasjonen i gang.

Hvordan vet jeg om hunden min har fått frostskader?

Symptomene på frostskader kan variere utfra omfang. Hundens hud, for eksempel på ørene og hale kan bli hvit, hård og kald, noen ganger kan blemmer forekomme. Hunden kan også få en stikkende smerte og skjelvinger lignende som hos mennesker. Huden kan i noen partier oppleves som rød eller blå i fargen. Ved vevsdød blir huden til slutt svart.

En nedkjølt hund må med en gang varmes med kroppsvarme for eksempel fra et menneske eller ved hjelp at tepper. Lunken drikke kan også hjelpe. Om du mistenker at hunden din har fått frostskader bør du kontakte veterinær for behandling.

Anicura`s Beste Tips. Beskytt hunden i vinterkulda:  

 • La ikke hunden stå bundet ute når det er kaldt. Også en kald bil kan medføre risiko for frostskader.
 • Pass på at hunden beveger seg så mye som mulig og holder i gang sirkulasjonen når dere er på tur.
 • Vær forsiktig med is, hunden kan skli eller i verste fall kan hunden gå igjennom isen.
 • Forebygg frostskader på labbene med å smøre den med potesalve eller voks. Tørk hundens labber nøye etter turen.
 • Små hunder og hunder med kort pels kan gjerne bruke et vinterdekken når det er minusgrader.
 • Unngå å gå med hunden på veger med mye veisalt – det gjør vondt på labbene.

 

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.