En brødskive til hunden er som 10 boller til deg.

Hyllene er fulle med alternativer, og det er ikke lett for en hundeeier å velge rett når maten til hunden skal kjøpes inn. Hva får hunden din egentlig å spise? Her får du noen råd fra oss

I dag fins det tilpasset fôr til stort sett hver rase. Raser med kort nese kan få tørrfôr med kuler som er tilpasset så de lettere kan få det i seg. Normalt tørrfôr kan fungere like bra på en stor hund som en liten. Det som skiller er størrelsen på fôrkulene.

Størrelsen gir forskjeller.

Det fins fôr som passer større og tyngre raser som risikerer å få artrose. Disse inneholder flere stoffer som hjelper leddene. En liten valp kan spise valpefôr til den er ca. 1 år, den vokser fortere enn en større rase. Større hunderaser bør spise valpefôr til de er 1,5 år.

Lavpris er ikke alltid billigst

Kjøper man fôret sitt i dyrebutikken eller veterinærklinikken får man et bedre og sunnere alternativ for hunden enn om man kjøper det i dagligvarebutikken. I dagligvarebutikken koster en 12 kilos sekk rundt 400 kr mens hos veterinæren koster nesten det dobbelte. Da kan det være lettere å velge det billigste alternativet, men oftest har de billigere fôrtypene ikke like næringsrikt innhold. Dessuten må man gi mer av slikt fôr, noe som gjør at billig-sekken ikke holder like lenge som en dyrere sekk. Tester har vist at man for å mette hunden må gi nesten dobbelt så mye.

Lightfôr er ikke slankefôr

Lightfôr som du får kjøpt i dyrebutikken eller dagligvarebutikken ikke like effektivt som dyreklinikkenes slankefôr om hunden din har problemer med vekten.

Dyreklinikkenes slankefôr inneholder mer fibre, noe som gjør at man blir mettere. Dette er viktig i en slankesituasjon. Lightfôr kan derimot være bra for å holde vekten nede når hunden har nådd sin idealvekt. Da gjelder det å passe på så ikke hunden går opp i vekt igjen, ikke nødvendigvis å slanke enda mer.

Menneskemat er en kaloribombe

Menneskemat bør definitivt rasjoneres. Å regelmessig la hunden få en ostebit eller en egen frokostbrødskive kan være ødeleggende for vekten. En brødskive med ost er som om vi skulle spise 10 boller. Mange tror det ikke gjør noe med det lille man gir til sin bedende hund, men for dem har det mye å si for vekten. Hunder gjør klokt i å holde seg til sin egen mat.

Det er gift i matskapet.

De fleste vet at løk og sjokolade er giftig for hunder, men det fins mer. Pass på når du baker, deig kan gjøre hunden alkoholforgiftet. Nøtter kan inneholde en muggsopp som hunder reagerer sterkt på og både druer og rosiner kan skade nyrene.

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.