Den gule hund

Du har kanskje sett hunder som er merket med et gult bånd på halsbånd eller kobbel. Det er ikke bare til pynt, men hva betyr det egentlig?

Det er fortsatt mange som ikke vet hva de skal gjøre når de møter en hund som er merket med gult bånd. Vi skal se litt nærmere på kampanjen, Den gule hund, som startet i Sverige 2012. Kampanjen har spredd seg til mange land, men fortsatt er det mange som ikke har hørt om den.

Den gule sløyfen betyr enkelt og greit at man skal la hunden være i fred. Man skal ikke la sin egen hund hilse på, eller prøve å hilse på den selv, og man skal la hunden få litt mer plass rundt seg. De som bruker gul sløyfe på sin hund, merker stadig at det er mange som ikke respekterer dette, trolig fordi de ikke vet hva den gule sløyfen står for.

Det kan være flere grunner til at hunden har gult bånd på seg:

 • Den kan være syk.
 • Den kan ha løpetid.
 • Kanskje den er under utdanning til servicehund.
 • Hunden kan ha dårlig erfaring med andre hunder.
 • Kanskje den er under rehabilitering.
 • Det kan være en omplasseringshund som trenger å bli trygg i sine nye omgivelser.
 • Den trenes i hverdagskunnskaper.

Det gule båndet er som oftest en gul sløyfe som er knytt på båndet til hunden, men det kan også være et gult skjerf på hunden. Når du ser en hund med gult tilbehør, bør du gi denne hunden plass til å passere og ikke la din egen hund hilse.

Kampanjen har sin egen hjemmeside, hvor du kan lese mer om «Den gule hund» http://gulahund.se/norsk/ Her kan du også finne informasjonsbrosjyrer som kan hjelpe til med at flere får vite om «Den gule hund».

Neste gang du ser en gul sløyfe, hold avstand – av god grunn!

 

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.