Den gule hund

Du har kanskje sett hunder som er merket med et gult bånd på halsbånd eller kobbel. Det er ikke bare til pynt, men hva betyr det egentlig?

Det er fortsatt mange som ikke vet hva de skal gjøre når de møter en hund som er merket med gult bånd. Vi skal se litt nærmere på kampanjen, Den gule hund, som startet i Sverige 2012. Kampanjen har spredd seg til mange land, men fortsatt er det mange som ikke har hørt om den.

Den gule sløyfen betyr enkelt og greit at man skal la hunden være i fred. Man skal ikke la sin egen hund hilse på, eller prøve å hilse på den selv, og man skal la hunden få litt mer plass rundt seg. De som bruker gul sløyfe på sin hund, merker stadig at det er mange som ikke respekterer dette, trolig fordi de ikke vet hva den gule sløyfen står for.

Det kan være flere grunner til at hunden har gult bånd på seg:

 • Den kan være syk.
 • Den kan ha løpetid.
 • Kanskje den er under utdanning til servicehund.
 • Hunden kan ha dårlig erfaring med andre hunder.
 • Kanskje den er under rehabilitering.
 • Det kan være en omplasseringshund som trenger å bli trygg i sine nye omgivelser.
 • Den trenes i hverdagskunnskaper.

Det gule båndet er som oftest en gul sløyfe som er knytt på båndet til hunden, men det kan også være et gult skjerf på hunden. Når du ser en hund med gult tilbehør, bør du gi denne hunden plass til å passere og ikke la din egen hund hilse.

Kampanjen har sin egen hjemmeside, hvor du kan lese mer om «Den gule hund» http://gulahund.se/norsk/ Her kan du også finne informasjonsbrosjyrer som kan hjelpe til med at flere får vite om «Den gule hund».

Neste gang du ser en gul sløyfe, hold avstand – av god grunn!

 

 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.