AniCura setter fokus på seniorer

Bestill en utvidet seniorundersøkelse i mars på alle våre klinikker. Les mer

Som eier så hund!

Din hunds personlighet er avhengig av deg.

Når vi hundeeiere bruker ekstra tid på å klø hundemager, gå lange turer, leke eller føler oss frustrerte over hundens dårlige vaner, så former vi gradvis vår hunds personlighet.

Hundens personlighet endres gjennom livet til hunden og vi eiere har stor innflytelse på hundens karaktertrekk. En helt ny studie fra Michigan State University avslører at hundens personlighet endrer seg veldig gjennom livet. Forskerne hadde forventet at hundens personlighet var stabil, i det hunden ikke opplever de store livsendringene slik som mennesker gjør. Dette var imidlertid ikke tilfellet.

Hunder har, akkurat som mennesker, personlighetstrekk og karakteristika som avgjør hvordan de reagerer i bestemte situasjoner. Studiet fra Michigan State University viser at hundens personlighet utvikler seg over tid og at vi hundeiere i stor grad er med på å påvirke hundens personlighet.

Forskeren William Chopik undersøkte, sammen med sine forskerkollegaer, mer enn 1.600 hundeeiere med mer enn 50 forskjellige hunderaser i alderen 2 uker til 15 år.

Studiet viste blant annet:

Ekstroverte hundeeiere vurderte hundene sine som mere aktive og ivrige.

Hundeeiere med mange negative følelser, vurderte hundene sine som mer redde og reaktive mot mennesker og andre hunder.

Hundeiere som vurderte seg selv som medgjørlige, vurderte hundene sine som mindre redde og mindre aggressive mot mennesker og andre hunder.

Hundeeiere som følte seg mest glad for sin relasjon til hunden, vurderte hundene sine som mere aktive og ivrige, samt mer mottagelige for trening. Aggresjon og redsel fra hundens side spilte ikke en vesentlig rolle i om relasjonen ble vurdert som god.

Karaktertrekk som ikke ble påvirket av hundeeieren var frykt og angst.

«Heldigvis er det mye vi kan gjøre med hundene våre, som for eksempel trening. Lydighetstrening ble assosiert med mer positive karaktertrekk igjennom hele hundens levealder,» forteller William Chopik.

Chopiks oppdagelser i studiet viser hvor stor innflytelse vi som hundeeiere har over hundens personlighet.

Neste undersøkelse Chopik vil kaste seg over, er hvordan miljøet påvirker hundens endringer i personlighet.

Les hele pressemeldingen her: https://msutoday.msu.edu/news/2019/good-dog-bad-dog-their-personalities-can-change/

 

Flere nyheter

 • Pass godt på din eldre firbeinte venn! AniCura setter fokus på seniorer

  Eldre kjæledyr har økt risiko for en rekke aldersrelaterte sykdommer. Regelmessige undersøkelser kan heldigvis avsløre skjulte lidelser og betydelig forbedre livskvaliteten for våre gamle venner. Hos AniCura har vi ekstra fokus på seniorkjæledyr og tilbyr utvidede seniorundersøkelser for tidlig oppdagelse og behandling av aldersrelaterte sykdommer.
   Les mer om dette
  • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

   Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
    Les mer om dette
   • Tur i snø og kulde

    I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.