Utbrudd av farlig sykdom for hunder i Oslo-området

AniCura advarer alle hundeeiere i Oslo-området om utbrudd av en hittil ukjent, trolig smittsom sykdom. Flere hunder er allerede døde etter å ha blitt smittet.

Sykdommen viser seg gjennom blodig diaré og/eller oppkast samt raskt forverret allmenntilstand. Hittil kjenner vi til minst sju dødsfall som trolig står i sammenheng med smitten, og mange hunder er lagt inn med lignende symptomer.

Vi kjenner enda ikke til hvilket agens, altså om det er et virus eller en bakterie som gir sykdommen. Prøver undersøkes nå for å avdekke hvilket smittestoff det er snakk om. 

De smittede hundene AniCura har behandlet har oppholdt seg i områder sentralt i Oslo, men det kommer nå også inn meldinger om hunder med tilsvarende symptomer fra områder utenfor Oslo. 

Vi anbefaler alle hundeeiere å være obs på smitte. Hold hundene unna parker, hundejorder og store samlingspunkter med hunder i en periode fremover. 

Dersom din hund har kraftig blodig diaré og har redusert allmenntilstand – ring din dyreklinikk.

Flere av hundene har hatt et sykdomsforløp på ned til 24 timer fra symptomene har dukket opp til døden inntraff. 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.