Den internasjonale bloddonor-dagen!

Ønsker du at kjæledyret ditt skal være en livreddende superhelt? Det kan det bli om det donerer blod. Ditt kjæledyrs blod kan bokstavelig talt være forskjellen mellom liv og død for en pasient. Så bli med å feire den internasjonale bloddonordagen juni 14. juni!

Så lenge det finnes skadede og syke kjæledyr vil det være behov for hunder og katter som bloddonorer. Siden det ikke er mulig å produsere kunstig blod, er frivillig bloddonasjon helt avgjørende for helsevesenet i hele verden, både for folk og dyr.  

Ved å donere blod vil din firbente venn gjøre en stor forskjell. På våre klinikker trengs det blod til operasjoner, akuttbehandling, behandling av blodsykdommer eller på grunn av skader eller inntak av giftige substanser. Andre lidelser som krever ekstra blod er IHA; immunmediert hemolyttisk anemi, en sykdom som angriper dyrets røde blodlegemer.

For å kunne kurere disse sykdommene og skadene og for å redde liv er det et konstant behov for nye katter og hunder som kan gi blod. Se nedenfor om kjæledyret ditt fyller kravene til å bli en helt, eller kontakt oss hvis du vil vite mer om bloddonasjon.

Har kjæledyret mitt det som skal til for å bli en bloddonor?

  • Oppstart ved 1-8 år
  • Bør veie minst 25 kilo (hund) og 4,5 kilo (katt) uten å være overvektig.
  • Rolig temperament.
  • Sunn og vaksinert.
  • Helst innekatt, men ikke et absolutt krav
  • Katten skal være kastrert dersom den er utekatt
  • Ikke selv ha mottat bloddoverføring
  • Skal ikke være drektig ved donasjon, men kan ha hatt kull tidligere
  • Må ikke ha vært i utlandet (Sverige er unntatt)

Hvor ofte kan kjæledyret mitt gi blod?

Hunder: 3–4 ganger i året, ca. 420 ml hver gang.

Katter: 4–6 ganger i året, 40–50 ml hver gang.

Behovet for nye bloddonorer er enormt. Så kontakt gjerne din nærmeste AniCura-klinikk for å finne ut om kjæledyret ditt har det som trengs. Vi takker alle nåværende og fremtidige donorer – dere hjelper oss å redde liv!

Flere nyheter

  • Skog- eller fjelltur med hunden?

    Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
      Les mer om dette
    • Flere påkjørsler om høsten

      Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
        Les mer om dette
      • Hund i varm bil

        Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.