Den internasjonale bloddonor-dagen!

Ønsker du at kjæledyret ditt skal være en livreddende superhelt? Det kan det bli om det donerer blod. Ditt kjæledyrs blod kan bokstavelig talt være forskjellen mellom liv og død for en pasient. Så bli med å feire den internasjonale bloddonordagen juni 14. juni!

Så lenge det finnes skadede og syke kjæledyr vil det være behov for hunder og katter som bloddonorer. Siden det ikke er mulig å produsere kunstig blod, er frivillig bloddonasjon helt avgjørende for helsevesenet i hele verden, både for folk og dyr.  

Ved å donere blod vil din firbente venn gjøre en stor forskjell. På våre klinikker trengs det blod til operasjoner, akuttbehandling, behandling av blodsykdommer eller på grunn av skader eller inntak av giftige substanser. Andre lidelser som krever ekstra blod er IHA; immunmediert hemolyttisk anemi, en sykdom som angriper dyrets røde blodlegemer.

For å kunne kurere disse sykdommene og skadene og for å redde liv er det et konstant behov for nye katter og hunder som kan gi blod. Se nedenfor om kjæledyret ditt fyller kravene til å bli en helt, eller kontakt oss hvis du vil vite mer om bloddonasjon.

Har kjæledyret mitt det som skal til for å bli en bloddonor?

 • Oppstart ved 1-8 år
 • Bør veie minst 25 kilo (hund) og 4,5 kilo (katt) uten å være overvektig.
 • Rolig temperament.
 • Sunn og vaksinert.
 • Helst innekatt, men ikke et absolutt krav
 • Katten skal være kastrert dersom den er utekatt
 • Ikke selv ha mottat bloddoverføring
 • Skal ikke være drektig ved donasjon, men kan ha hatt kull tidligere
 • Må ikke ha vært i utlandet (Sverige er unntatt)

Hvor ofte kan kjæledyret mitt gi blod?

Hunder: 3–4 ganger i året, ca. 420 ml hver gang.

Katter: 4–6 ganger i året, 40–50 ml hver gang.

Behovet for nye bloddonorer er enormt. Så kontakt gjerne din nærmeste AniCura-klinikk for å finne ut om kjæledyret ditt har det som trengs. Vi takker alle nåværende og fremtidige donorer – dere hjelper oss å redde liv!

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.