Flåtten er her!

Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!

 

Flåtten kan overføre virus og bakterier som kan gi alvorlig sykdom hos både dyr og mennesker. Det aller beste er å forebygge, slik at ikke Mons og Fido blir bitt.
Det finnes mange preparater på markedet, med kortere og lengre virkningstid, og med forskjellige fordeler og ulemper. Noen av midlene har også såkalt repellerende effekt også, det vil si at de ikke bare dreper flåtten, de frastøter også levende flått før den rekker å bite seg fast.

Vi anbefaler alle å bruke et flåttmiddel til sin hund eller katt, men i tillegg også til å se gjennom pelsen på dyret hyppig i flåttsesongen.
Det er viktig å bruke midler som skrives ut av din veterinær, da disse er testet som trygge og effektive. Vi ser årlig forgiftninger og til og med dødsfall på grunn av bruk av preparater kjøpt uten resept. Disse inneholder ikke medisinske virkestoffer, og i beste fall har de ingen virkning. 

Husk også at flått fra pelsen til hund og katt lett kan komme over på mennesker og bite oss. En studie* viser at hunde- og katteeiere har dobbelt så stor risiko for å bli bitt av flått som folk flest. Forebyggende medisin for dyr er viktig, og her kan du lese om andre tiltak for deg som eier: www.flåttvett.no 

Ha en flåttfri vår!

* Jones EH, Hinckley AF, Hook SA et al, Pet ownership increases human risk of encountering ticks, Zoonoses Public Health. 2018;65:74–79.

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.