210 dyr fikk gratis hjelp på AniCuras Åpen dag 10. november

For fjerde året på rad, åpnet AniCura Oslo den 10 november 2018 sine dører på vidt gap for dyr med vanskeligstilte eiere. 160 mennesker med totalt 210 dyr fikk hjelp denne dagen, og all behandling var gratis. Frivillig arbeid fra ansatte, donasjoner og god dugnadsånd sørget for det.

AniCura Dyreklinikk Grünerløkka har de siste tre årene vært vert for Åpen dag, og i år måtte vi ta parken og venterommet i bruk for å hjelpe alle som kom. 25 AniCura-ansatte og flere andre frivillige jobbet på for å gi gratis helsehjelp til så mange dyr som mulig den 10. november 2018. 

Primus motor, veterinær Caroline Holtet, forteller at til sammen 210 dyr fikk hjelp på Åpen dag. Først og fremst var det grundig helsekontroll og vaksine som stod på timelisten, men det ble gjort ørerenser, kloklipper, fjerning av kuler, sterilisering og kastrering, chipmerking, samt mange tannrenser og tanntrekker. "De dyrene som hadde behov for videre hjelp utover det vi hadde kapasitet til denne dagen, har fått satt opp tid til dette i de påfølgende ukene, " forteller Caroline. Det er satt av tid til 81 dyr for oppfølging, blant annet skal det trekkes flere tenner, livmorbetennelse skal opereres, flere kreftsvulster skal bort. et er også flere av dyrene som hadde ørebetennelse eller sår som trengte langvarig behandling, og dette får de nå.

All etterbehandling er også helt gratis for eierne, takket være en Spleis som Caroline for andre året på rad har satt opp. "Fra ca. 800 givere er det kommet inn rundt 160.000 kroner i år, og AniCura matcher beløpet. Det blir mye god behandling av dette, og vi er så takknemlige for donasjonene!" sier Caroline. 

Det ble også delt ut fôr, pleieprodukter og utstyr til hundene og kattene som besøkte Åpen dag. Refleksvester, senger og bur, samt dekken, leker og bånd var donert fra klinikker og bedrifter, samt mye fra publikum som hadde lest om arrangementet på Facebook. 

Mange av våre faste leverandører bidro også med fôr og utstyr. En varm takk til Eukanuba NorgeHill’s Pet NutritionRoyal Canin og Spesific for fôrprodukter, YukonJan F. Andersen, BeapharFebo og
Virbac for utstyr og produkter, samt Kruuse og DyreID for microchip'er for chipmerking og for avgiftsfri registrering. Takk til Kaffebrenneriet for kaffe, og til alle som bakte kaker og boller som kunne serveres til. Oslo Hundeskole stilte også, og hjalp til med adferdsråd undervegs pluss gratis kurs i etterkant til trengende. 


Takk også til Sagene Avis  som skrev om arrangementet i forkant, slik at så mange som mulig fikk høre om at de kunne få hjelp. En heller overraskende donasjon av bokseshorts fra Comfyballs fikk også bein å gå på, selv om det ikke var hundene og kattene som fikk forsyne seg her! 

25 AniCura-ansatte fra mange klinikker arbeidet frivillig hele dagen, og det var en fantastisk stemning blant dugnadsgjengen. "Det er utroloig givende å kunne hjelpe de som trenger det mest, nemlig disse dyrene. Eierne er uendelig glade i dem og svært avhengige av dem, men ute av stand til å kunne bruke penger på veterinærhjelp. Da er det godt å kunne få gi det bort gratis," forteller Caroline Holtet og hennes medhjelpere stemmer i. Vi gleder oss til neste år! 

Ruffen var en av dem som fikk hjelp på Åpen dag, og matmor var godt fornøyd! 

Open Day initiative, AniCura Oslo 

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.