Forsikring av dyr

Undersøkelser og behandlinger blir fort kostbare ettersom dyrepleie ikke er finansiert gjennom skatter slik som behandling av oss mennesker er. Med veterinærforsikring for ditt kjæledyr kan du få dekket store deler av kostnadene til veterinærutgifter ved sykdom eller skade. Flere forsikringer dekker også rehabilitering etter operasjon og utgifter til reseptbelagte medisiner.

Det finnes også livsforsikring som kan gi erstatning dersom ditt kjæledyr skulle dø av sykdom eller som følge av en skade. For jegere, oppdrettere eller eiere som konkurrerer med hund finnes det også spesialforsikring som kan tegnes. Det finnes mange forsikringsselskaper og de tilbyr ulike løsninger, så tenk gjennom dine behov og ta en ringerunde før du bestemmer deg.

Hvem kan forsikres?

Det er en vanlig feiloppfatning at kun renrasede hunder og katter kan forsikres. I tillegg til disse kan bandingshunder forsikres og det samme kan ”huskatter”. Noen selskaper forsikrer også chinchilla, degus, ilder, kanin, marsvin, minigris, nymfeparakitt, papegøye og undulater.

Hvilke unntak er det for ditt dyr?

Ikke alle lidelser blir dekket av forsikring. Mange av de medfødte eller arveldige lidelsene blir ikke dekket, og dette vil komme frem i forsikringspolisen. Noen raser er mer disponert for spesielle lidelser, og det vil kunne være forbehold i forsikringsvilkårene. Les teksten nøye og ring gjerne rundt til flere selskaper for å finne den beste avtalen for akkurat ditt dyr! Husk også at det alltid er en karenstid når man tegner ny forsikring.

Hva dekkes?

Sjekk alltid hva forsikringen dekker.
Tilbys gjenopptrening etter operasjon, dekning av medisiner, spesielle behandlinger som for eksempel kreftbehandling? Flere forsikringer dekker kun medisinsk behandling på klinikken og alt utenom dette går av eiers egen lomme. Vi opplever at mange eiere som har forsikring, tror den dekker mer enn det den faktisk gjør.

De fleste forsikringsselskaper opererer med en normal og en utvidet forsikring.  Prisforskjellen er ikke alltid så stor selv om dekningen er betraktelig større på den utvidede varianten. Rutinemessige vaksinasjoner og tannrenser, samt helsesjekker og annen forebyggende medisin dekkes normalt sett ikke av noen selskaper. Derfor anbefaler vi alle å tegne medlemsskap i AniPlan i tillegg til å ha en forsikring. Les mer om AniPlan her. 

Vi anbefaler alle våre kunder å forsikre sine kjæledyr!

Har denne artikkelen hjulpet deg?

Velg det som passer din situasjon eller skriv selv. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din.

Takk skal du ha!

Det setter vi stor pris på

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.