Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Allergitest og desensitivisering på hund

Ved mistanke om allergi eller som en del av utredelsen av kroniske hudproblemer, blir det i mange tilfeller tatt en blodprøve for å se etter allergier hos hunden. Blodprøvesvaret kan brukes til å lage en behandling mot eventuell allergi.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Som et ledd i en utredning av kløe og hudproblemer, tas det ofte en allergitester ved hjelp av en blodprøve. På laboratoriet kan man ut fra prøven analyser hundens antikropper mot ulike allergener, og dermed finne ut om det ligger allergi til grunn for kløen eller hudproblemet.

Om allergitesten gir utslag, kan dette svaret brukes for å lage en såkalt desensitiviseringsbehandling. Ved desensitivisering sprøytes det inn en liten mengde av de stoffene (allergenene) som hunden har vist en tydelig allergisk reaksjon mot. Injeksjonene gjentas etter et bestemt tidsskjema og gis i økende dose og økende intervall. Målet er at hundens immunforsvar skal bli "herdet" mot allergenene, slik at den allergiske reaksjonen avtar. Ca. 80% av de behandlede hundene opplever å bli helt eller delvis hjulpet med sin allergi.

Her kan du lese mer om allergi og kløe hos hund og katt