Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Brokk på hund

Brokk oppstår når et organ eller annet vev bukter ut gjennom et svakt punkt eller åpning i muskulaturen eller bindevevet som skal holde organet på plass.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Brokk kan være medfødt eller dukke opp senere i livet, da ofte i sammenheng med en skade. Brokkåpningen (eller brokkporten) lukkes ikke av seg selv, så det kan være behov for kirurgi for å hindre at det oppstår komplikasjoner i forbindelse med denne åpningen. Avhengig av hvor brokket sitter og hvor stor åpningen er, kan komplikasjonene variere i alvorlighetsgrad. I verste fall kan et organ eller deler av et organ sette seg fast i brokkporten og få nedsatt eller helt avkuttet blodtilførsel. Dette kan være livstruende og må behandles akutt.

Navlebrokk oppstår når muskulaturen i bukhinnen rundt navlen er for svak. Lyskebrokk kommer av for svak muskulatur i ringmuskulaturen i lysken. Abdominalbrokk kan sitte hvor som helst på magen. Perianalbrokk oppstår ved endetarmen og diafragmabrokk i diafragma, det vil si i mellomgulvet som skiller bukhulen fra brysthulen.

Uansett hvor brokket sitter, behandles dette kirurgisk gjennom at man med ulike metoder lukker brokkporten slik at ingen organer kan havne i brokket og forårsake problemer. 

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.