Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Buk-kirurgi

Kirurgi i bukhulen omfatter både ukompliserte rutineinngrep som kastrasjoner og større og ofte akutte operasjoner som å fjerne en betent livmor eller en svulst i et bukorgan.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Det er mange tilstander og sykdommer som krever kirurgisk inngrep i bukhulen. De vanligste inngrepene er fjerning av eggstokker og livmor ved kastrasjon, eller som en del av behandlingen ved livmorbetennelse, samt operasjoner i tarmen i sammenheng med at et fremmed objekt har forårsaket forstoppelse.

Operasjoner i urinblæren utføres ofte for å fjerne urinstein, og er en av flere operasjoner som eventuelt også kan utføres laporaskopisk, altså ved kikkhullskirurgi. Flere av AniCuras dyresykehus tilbyr denne formen for kirurgi, som gir en kortere rekonvalesenstid.  

Andre eksempel på bukoperasjoner er korrigering av medfødt misdannelse i leveren, fjerning av svulster eller hele bukorgan, som milten, på grunn av svulstdannelse.