Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopi, også kalt kikkhullskirurgi, er en metode hvor man fører inn et kamera gjennom en liten åpning for å undersøke/operere indre organer. Med denne kirurgimetoden har veterinæren mulighet til å undersøke og operere bukhulen med mindre inngrep enn vanlig.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Laparoskopi, eller kikkhullsoperasjon, er et generelt uttrykk som beskriver kirurgiske inngrep i bukhulen, via små kanaler (5 eller 10 mm). Disse «kanalene» / «portene» gjør det mulig å gå inn med kamera og kirurgiske instrumenter.

De prosedyrene vi vanligvis utfører er:

  • Undersøkelse av bukhulen for videre diagnostikk
  • Biopsier (vevsprøver) fra for eksempel nyre, bukspyttkjertel, lever, galle og lymfeknuter
  • Sterilisering/kastrering for tisper 
  • Fjerning av kryptorkide testikler (hannhunder med testikler i buken) 
  • Fjerning av små blæresteiner
  • Fjerning av nydannelser (svulster) i brysthulen, samt biopsiprøver fra brysthulen.

Fordeler med laparoskopi

Det er et betydelig mindre inngrep for dyret sin del. Hudsnittet og dermed operasjonssårene blir atskillig mindre. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner som sårinfeksjon, sårnedbrytning og brokkdannelse. I tillegg reduseres rekonvalesenstiden og smertene etter operasjonen.