Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Manuellterapi

Manuellterapi gir smertelindring, gjenoppretting av normal funksjon og forsinkelse av funksjonssvikt. Det benyttes bare vitenskapelig dokumenterte behandlingsmetoder. Eksempler på behandlingsteknikker er leddmobilisering, muskeltøyninger og massasje.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Denne behandlingen er oftest behagelig, bare i sjeldne tilfeller gir det noe ubehag. Dyrene ligger ofte og slapper av og nyter behandlingen Det gjøres gjentatte forsiktige bevegelser, ikke raske «knekk» som man kanskje kjenner fra kiropraktikk.

Manuellterapi brukes mye i behandling av ryggsmerter, artroser (forkalkninger i ledd) og muskel- og seneskader. I tillegg til pasientene som trenger rehabilitering etter skader og operasjoner, har mange eldre hunder god hjelp av manuell terapi.

I mange tilfeller gir behandlingen umiddelbar lindring av smerte, men de fleste trenger flere behandlinger for best effekt. Som et ledd i smerteterapi kan manuellterapi redusere behovet for smertestillende medisiner.

Veterinærer og dyrepleiere med utdannelse innen fysioterapi og med spesiell tilleggsutdannelse innen undersøkelse og behandling av nerve-, muskel- og skjelettsystemet, kan tilby manuellterapi til dyr.