Vanntrening i vanntredemølle – Water Walker

Trening i vann kan skje i en vanntredemølle. Dette er en vannbasert treningsmåte tilpasset hunder og innebærer at hunden går på et rullebånd i vann. Vannivået og hastigheten på båndet varieres avhengig av type skade samt hundens alder og dagsform.

Vannet avlaster leddene samtidig som det gir motstand til muskulaturen. Desto større hastighet det er på tredemøllen, desto større motstand blir det i vannet. Man kan også øke mengden vann i tredemøllen for å regulere motstanden. Det er tyngre for hunden å gå i dypt vann enn i grunt. Vannet avlaster vekten fra hundens ledd og bidrar til at hundens bevegelsesmønster kan endres. Vannet gir også en viss stabilitet, noe som er en stor fordel for pasienter med dårlig balanse, f.eks. ved ryggskader. Treningen i vann styrker hele den langsgående rygg- og benmuskulaturen svært effektivt og stimulerer hele bevegelsesapparatet samtidig som den er avslappende.

Fordelen med vanntredemølle i forhold til svømming er at hunden må bruke alle fire beina og ikke bare jobbe med frambeina. Hastighet og motstand kan også reguleres ved hjelp av vannivået og underlaget, noe som gir en mer styrt trening. Ettersom treningen kan reguleres på flere måter, blir den individuelt tilpasset, og dette øker forutsetningene for en god rehabilitering.

Denne type trening passer fint som rehabilitering etter skader, men også midt i blinken for friske hunder som trenger å trene opp kondisjon, styrke eller å gå ned i vekt.

Vanntredemøllen er også et svært godt alternativ til hunder som ikke liker å bade, ettersom de kjenner en viss trygghet når de alltid har bakkekontakt. Etter en rolig introduksjon pleier også hunder som ikke liker vann å venne seg til tredemøllen.

Ta kontakt med veterinær

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.