Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Slankeprogram

Overvekt er et av de største og mest unødvendige problemene for dyrene våre i dag. Vi vet i dag at risikoen for sykdommer som for eksempel diabetes og sykdommer i ledd reduseres når hunder har normal vekt. Vi vet også at fedme i mange tilfeller påvirker livet negativt. Derfor tilbyr vi individuelt tilpasset slankeprogram for din hund om den skulle veie noen kilo for mye.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Moderasjon er best

Det er lett å ikke være helt objektiv når det gjelder kroppsvekten til sitt eget dyr. Vekten kan krype oppover såpass gradvis at du rett og slett ikke er klar over at dyret har blitt overvektig. Du kan merke at hunden er mindre aktivt enn tidligere, men ofte er han eller hun like kvikk og våken som vanlig, og det gjør vektvurderingen enda vanskeligere.

Vekttap med forsiktighet

For å oppnå riktig vekt hos hund kreves det oftest at du gir et diettfôr. Både fôr og mosjon er viktige deler av vekttapsprogrammet.

Før et program starter, er det viktig at en veterinær undersøker dyrets allmenntilstand. Etter veterinærutredningen får du og kjæledyret ditt råd rundt både mat og mosjon. Du får anbefalinger om matporsjoner, rutiner og treningsvaner.

Under slankeprogrammets gang skal du komme inn og veie hunden din med jevne mellomrom. Veiing og rådgivning vil hjelpe deg slik at hunden mister vekt i et fornuftig tempo.

Relaterte fakta og artikler: Fedme hos hunder og fedme hos katter

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.