Svømmetrening for hund

Svømmetrening er en populær treningsform, ikke bare i forbindelse med rehabilitering, men også som et tilskudd til den daglige treningen hos friske hunder. Det er ikke alle hunder som trives i vann, men de fleste pleier å akseptere svømmetrening etter gradvis tilvenning. Og noen elsker det!

For en aktiv hund som har skadet seg og ikke kan bevege seg som før, kan svømming være redningen. Ikke minst for den mentale helsen. Ved kroniske lidelser, kan vanntreningen bidra til at hunden tør å bruke en påvirket kroppsdel som den tidligere kun har holdt i ro. 

Fordelene med svømmetrening er mange. Den gir en svært effektiv muskel- og bevegelsestrening med minimal belastning av skjelett og ledd. Treningen styrker muskulaturen rundt ledd og gir dermed økt støtte. Det er også en utmerket måte å trene kondisjon og styrke på. Så godt som alle muskelgrupper får arbeide ved at de trekker seg sammen og strekkes ut i myke og jevne bevegelser, sirkulasjonen øker og muskler bygges opp.

Hunder med neurologiske skader trenger forsiktig opptrening. For disse kan svømming være fordelaktig i opptrening av beina. Ettersom svømmebevegelsen likner gåbevegelsen, er det en flott måte å få dyret til å gå igjen.

Iblant kan svømming i basseng være foretrukket framfor såkalt water-walker/vanntredemølle ettersom den avlaster skjelett og ledd bedre. Svømmetrening gir en svært allsidig trening og passer både for selskapshunder og for konkurranse-, bruks- og jakthunder. Ettersom svømming er en skånsom treningsform, er den også fordelaktig for overvektige hunder. Leddene belastes minimalt og hunden går vanligvis raskere ned i vekt.

Henvend deg gjerne til din nærmeste AniCura rehabiliteringsavdeling om du har spørsmål om svømmetrening.

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.