Slankeprogram for katt

Overvekt er et av de største og mest unødvendige problemene for dyrene våre i dag. Vi vet i dag at risikoen for sykdommer som for eksempel diabetes og sykdommer i urinveiene og i ledd reduseres når katter har normal vekt. Vi vet også at fedme i mange tilfeller påvirker livet negativt. Derfor tilbyr vi individuelt tilpasset slankeprogram for din katt om den skulle veie noen kilo for mye.

Moderasjon er best

Det er lett å ikke være helt objektiv når det gjelder kroppsvekten til sitt eget dyr. Vekten kan krype oppover såpass gradvis at du rett og slett ikke er klar over at dyret har blitt overvektig. Du kan merke at katten er mindre aktiv enn tidligere, men ofte er han eller hun like kvikk og våken som vanlig, og det gjør vektvurderingen enda vanskeligere.

Vekttap med forsiktighet

For å oppnå riktig vekt hos katt kreves det oftest at du gir et diettfôr. Både fôr og mosjon er viktige deler av vekttapsprogrammet.

Før et program starter, er det viktig at en veterinær undersøker kattens allmenntilstand. Etter veterinærutredningen får du og kjæledyret ditt råd rundt både mat og mosjon. Du får anbefalinger om matporsjoner, rutiner og treningsvaner. Å mosjonere eller trene en katt er kanskje ikke det enkleste, men det finnes råd for aktivisering. 

Under slankeprogrammets gang skal du komme inn og veie katten din med jevne mellomrom. Veiing og rådgivning vil hjelpe deg slik at katten mister vekt i et fornuftig tempo.

Relaterte fakta og artikler: Fedme hos hunder og fedme hos katter

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.