Helseattest

En helseattest kan skrives ut etter en grundig klinisk undersøkelse og dokumenteres på et spesielt, standardisert sertifikat. NB: Dersom det er krav om attest fra offentlig veterinær, må du kontakte Mattilsynet.

En helsekontroll med helseattest er anbefalt ved eierbytte, salg og iblant ved forsikring eller reise. Før du får en forsikring kan enkelte forsikringsselskap kreve å se en helseattest, hør med forsikringsselskapet ditt om hva som trengs. Før reise til noen land utenfor EU kreves det også at dyret har en helseattest. Vi anbefaler at dyr som skal omplasseres eller selges får en helseattest kort tid før eierbytte. 

Ved en klinisk undersøkelse kontrollerer veterinæren blant annet øyne, ører, lymfeknuter, munnhule inkludert tenner, hud og pels, samt bevegelsesapparatet. Under undersøkelsen studerer man hvordan dyret beveger seg. Veterinæren lytter også på hjertet og lunger. Ved kontroll av hannhunder og hannkatter kontrolleres det også om testiklene har kommet ned i pungen eller ikke. 

 

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.