De aller fleste kjønnsmodne hannhunder har en liten grad av betennelse i forhuden i form av litt gulaktig puss i åpningen.

Noen ganger utvikler det seg litt kraftigere betennelse, slik at det drypper gulgrønt puss på gulvet i rikelige mengder, eller man kan se at hunden slikker/ vasker seg hyppigere enn vanlig.  Ved nærmere undersøkelse kan man se at slimhinnen i forhuden er rødere enn normalt.

Behandling

Forhudsbetennelse behandles ved å skylle forhuden med en egnet forhudsrens, som kan kjøpes på de fleste dyreklinikker. Det er viktig å trekke forhuden godt frem når man fører inn den myke tuppen på sprøyten som følger med, slik at man ikke kommer borti selve penis. Skyll flere ganger, til væsken som skylles ut ser ren ut, og gjenta noen dager på rad.

En sjelden gang kan problemet bli så stort at man må vurdere annen type behandling. Siden dette er en tilstand som vanligvis kun opptrer hos intakte hannhunder, kan det i sjeldne tilfeller være aktuelt å kastrere hunden for å bli kvitt problemet, enten kjemisk med hormonchip eller ved kirurgisk fjerning av testiklene.

Slik renser du forhuden til hunden din hjemme: 

Redigert av veterinær i AniCura, mars 2023

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.