Sikkerhet for valpen i det nye hjemmet

Forbered gjerne valpens hjemkomst og sikkerhet i hjemmet på forhånd. Farene er mange, og akkurat som når barna er små, er det lurt å forebygge.

Tenk på valpens sikkerhet i hjemmet

Det er umulig å «valpesikre» hjemmet 100%. Men det kan for eksempel være lurt å stenge trapper den første tiden. Valpen bør lære seg å gå i trapper under kontrollerte former. Ledninger bør gjemmes så godt som mulig, og småsaker som valpen kan tenkes tygge på og få i seg, bør alltid oppbevares utilgjengelig for valpen.

Kjemikalier bør ikke stå fremme, valper er nysgjerrige, og kan få i seg større eller mindre mengder av stoffene. Husk på at rengjøringsmidler går under denne kategorien, og flere av disse kan være farlige selv i små mengder. 

Et badebasseng kan være livsfarlig, så om man har et slikt i hagen må man finne en løsning. Har du hage og gjerde, kan du være sikker på at valpen før eller siden finner det lille hullet der! Best å være føre var. I garasjen kan det også stå farlige væsker, frostvæske smaker søtt og er giftig for hund for eksempel. Rottegift sier seg selv at bør stå innelåst, men ta gjerne en ekstra titt i ulåste skap og skuffer i alle områder der valpen kan finne på å komme til. 

Barneleker som Lego, baller, penner, smokker osv. kan lett tygges i stykker og sette seg fast i valpens mage eller tarm. Dette kan være en gylden anledning til å lære barna å legge bort småting! 

På kjøkkenet er det flere ting man skal tenke på. Noen matvarer kan være livsfarlige for hunder, for eksempel sjokolade, rosiner eller druer. Dette kan du lese mer om her.

AniCura_SoMe_2019_Q2211.png

Har du spørsmål om dette temaet?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.