Første dag i nytt hjem for valpen

Å flytte fra moren sin og de vante omgivelsene er en stor omveltning for en liten valp. Den må ha tid til å falle til ro i sitt nye hjem.

Det er lurt å tenke gjennom turen hjem med valpen din. Hvor skal valpen ligge/sitte, har dere mulighet til å stoppe for tissepauser osv.

Når du har kommet hjem med valpen, bør du la den utforske sitt nye hjem i fred og ro. Gi den tid og ro til å undersøke miljøet, og vær hos den. Når den ønsker ditt selskap kan du tilby den en leke eller godbiter. Vis valpen hvor maten og vannet står, og husk å lage minst et par gode sovesteder, hvor den kan få fred og ro.

Ved leggetid, kan du ta med valpen inn på soverommet, også selv om den skal sove i et annet rom på lang sikt. Alternativt kan du sove på en madrass sammen med valpen i det rommet den skal sove i. Din nye valp har forlatt moren sin og søsknene, og har behov for trygghet. Nå er det du som skal gi valpen den tryggheten. Pass på at valpen har tisset før den går i seng og luft den om den blir urolig på natten. Du kan også lese mer om renslighetstrening her.

Det kan være fristene å invitere venner og familie på besøk for å se på det nye vidunderet. Det bør du vente et par dager med, til valpen har blitt kjent med deg, familiens medlemmer og miljøet. Vent også med gåturer til valpen er trygg hjemme. Om valpen er trygg og fornøyd med en gang, kan du gå små turer, hvor målet er at valpen skal få gode opplevelser.

 

Redigert av veterinær i AniCura, februar 2023

Ønsker du å snakke med noen om dette temaet?

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.