Temperaturer under frysepunktet og mye snø gjør at katten må være mer inne, og pels er ikke ensbetydende med at man takler lave temperaturer godt.

Katter som er vante med å være aktive utendørs, kan bli lettere frustrerte over å ikke få utløp for energi og virketrang. Dette kan resultere i uønsket oppførsel som ødelegging av møbler, urinmarkering og overdreven spising. Flere legger på seg i løpet av vinteren, og noen sliter med forstoppelse fordi de ikke får i seg nok fiber. Katter spiser også gress for å regulere mage/tarm, og dette er ikke naturlig tilgjengelig om vinteren her i nord.

Hvordan kan jeg hjelpe?

Å sette frem kattegress er fornuftig, det hjelper med regulering av magen. Ellers kan aktiviseringsleker, klorebrett og klatrestativ være med på å holde Pus i form gjennom mørketida. Katter som gjør fra seg ute i den varme sesongen, kan vegre seg når det er kaldt. Derfor er det bra å sette frem kasse inne, og selvsagt passe på at det alltid er ren sand.

Tenk på at energibehovet går ned med minsket aktivitet, så velg gjerne et egnet fôr med mindre kalorier og godt fiberinnhold. Spør hos veterinæren hva de anbefaler, og sett gjerne Pus på vekta en gang eller to i løpet av sesongen for å sjekke hvordan det står til. Reguler fôringen deretter, og gi gjerne flere mindre porsjoner enn en stor. Husk at katten fra naturens side jakter, spiser, sover, jakter, spiser osv. – den har ikke et stort fat stående bugnende av mat!

Katter som går ute om dagen må ha mulighet til å komme seg inn når det er kaldt. Installer en kattedør, eller la Pus bare gå ut når du er hjemme og har mulighet til å slippe henne inn igjen. Sett gjerne opp et egnet «rede» i et skur, en kasse eller lignende der det er tørt og mykt, slik at den kan finne skjul for kulde og vind. Er det mye kram snø, kan den lett feste seg i pelsen og gi store tover som i verste fall kan gjøre at katten ikke kan bevege seg fritt. Om du ser at din katt har problemer med dette, kan det være en god idé å holde den inne når forholdene er slik at kram snø fester seg i pelsen. 

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.