Dyrebutikk

Vi selger fôr fra ledende og anerkjente leverandører som Hill's og Royal Canine. Vi har også kattesand, tannpleieprodukter, tepper, hygieneprodukter, fôrtilskudd, det meste innen pels og klo stell. I tillegg til ulike leker, aktiviseringsleker, godbiter og tyggebein til både hund og katt. Kom gjerne innom for en hyggelig handel.

Kosthold – Riktig ernæring for hund og katt

Det finnes mye ulikt fôr til din firebeinte venn, og det er ikke alltid så lett å vite hvilket som er det beste. I en verden full av fôrtrender kan det være vanskelig å forstå hva produktene faktisk inneholder når man leser innholdsfortegnelsen.

Kostholdet skal være balansert og maten skal gis i mengder som passer til dyrets alder, livsstil, art og rase. De trenger lett fordøyelig mat som gir riktig mengde energi, vitaminer og mineraler. Ved å være nøye ved valg av mat kan du hjelpe dyret ditt med å holde seg i god form. Dersom du velger å gi dyret ditt mat av høy kvalitet, vil du kunne forebygge dårlig helse. Samtidig som du øker muligheten for at dyret ditt får leve et langt og godt liv.

Hunder og katter har ulikt ernæringsbehov på ulike stadier i livet. Katter er rene kjøttetere, og maten deres må derfor inneholde kjøtt. I tillegg er det anbefalt at katter får våtfôr daglig.

Når du velger fôr må du kjenne på innholdet. Godt fôr er merket med hvilken type dyrekjøtt du finner i det. Det er nemlig viktig at maten inneholder animalske produkter. Årsaken til dette er at det er høyere næringsopptak på proteiner og fett fra animalske råstoffer.

Tips! Ta gjerne noen dagers rasjon og oppbevar tørrforet i mindre forpakning slik at du ikke trenger å åpne fôrposen hver gang dyret skal ha mat. Dette gjør at det kan være lengre holdbarhet på fôret.

Tegn på at dyret ditt får korrekt fôr

Som nevnt er kostholdet direkte knyttet til dyrets helse og det er derfor viktig å velge riktig mat.

 • Avføringen er fast i formen, magen er i balanse og ernæringen tas godt opp av kroppen
 • Pelsen er glansfull og huden ser sunn ut, den skal ikke klø eller gnage på seg selv
 • Øynene er klare og skal ikke renne, ørene er tørre og skal ikke lukte vondt
 • Det skal ikke lukte vondt fra pusten
 • Dyret skal ha nok energi og spise med god apetitt

Veterinærfôr og vedlikeholdsfôr

Det er flere aspekter som spiller inn når du skal velge fôr til katten eller hunden din – alder, hvor mye dyret beveger seg, pelskvalitet, smakspreferanser og eventuelle sykdommer.

Fôret som du kjøper hos veterinæren kommer fra produsenter som forsker og utvikler balansert og næringsrik mat, noe som gir gode forutsetninger for et sunt liv. I tillegg kan ernæringen ha en stor påvirkning på hvordan dyr kommer seg etter sykdom. Det vil derfor i enkelte tilstander bli anbefalt kostholdsendringer i stedet for legemidler. Men husk at det må være fra leverandører som er vitenskapelig bevist på at de kan lindre en spesiell sykdom eller symptomer.

I vår butikk har vi mat egnet for dyr med forskjellige tilstander, for eksempel fedme, diabetes, gastrointestinale forstyrrelser, dermatologiske lidelser (f.eks. matallergier), urinstein, nyresykdom, leversykdom, hjertesykdom, tannsykdom, fôr for eldre dyr og fôr velegnet for restitusjon etter sykdom eller kirurgiske inngrep.

Fellesnevneren for all mat som selges hos oss er at det er gjennomgående høy kvalitet på fôret, det er spesielt utvalgt på et vitenskapelig grunnlag og anbefalt av veterinær

Vårt fôrsortiment

 • Hill's Prescription Diet
 • Hill's Vet Essentials
 • Royal Canin Veterinary Diets
 • Royal Canin VCN

Synes du at det er vanskelig å velge riktig mat er du alltid velkommen til å besøke vår butikk. Hos AniCura er det stor kompetanse på ernæring for dyr, og vi kan hjelpe deg med å velge en diett som passer ditt dyrs spesifikke behov.

Våre priser er konkurransedyktige med både nettbutikker og dyrebutikker. I tillegg vil du hos oss få den veterinærfaglige kunnskapen med på kjøpet!

Pleieprodukter

 • Kosttilskudd fra Aptus, Glycoflex, Felilysin, Uriflex m.m
 • Fiskeolje fra Dr. Baddaky
 • Ulike pleieprodukter fra Virbac og DuoxuS3 mm

Godbiter og snacks

 • Dalsgård
 • Ficcaro
 • Qualipet

Utstyr og tilbehør

 • Leker og aktiviseringsleker fra West Paw, Kong og Trixie
 • Kattesand fra Ever Clean
 • Katteluke og fôrstasjon fra SureFlap

Våre priser er konkurransedyktige med både nettbutikker og dyrebutikker. I tillegg vil du hos oss få den veterinærfaglige kunnskapen med på kjøpet!

Vil du motta vårt nyhetsbrev?

Få gode råd og nyttig informasjon fra de flinke veterinærene våre. Hver måned samler vi tips og interessant lesing om hvordan vi har det best med våre firbente venner. Meld deg på AniCuras nyhetsbrev for mer kunnskap om god og forebyggende omsorg.
Få tips og råd rett i innboksen

Har du spørsmål om ditt dyr?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.