Flåttbitt vanligere hos hunde-og katteeiere

En ny studie viser at du har 50% større risiko for å bli bitt av flått om du er hunde- eller katteeier.

Den amerikanske studien som er publisert av National Center of Biotechnology Information, viser at det er en tydelig sammenheng mellom husdyrhold og økt risiko for flåttbitt. 

Flått kan føre med seg forskjellige sykdommer, som borreliose, TBE (Tick borne encephalitis) og andre. Disse kan ramme både mennesker og dyr, og flåtten må bite seg fast for å kunne overføre smitten. Forebygging av flåttbitt er derfor den beste kuren. 

For hund og katt er det forebyggende medisin som gjelder, enten man tar det som tabeletter, dråper eller via halsbånd. Mennesker bør forebygge med påkledning, lange bukser og høye støvler er lurt, samt å være tildekket på armene når man går i skog og mark. Bruk gjerne lyse klær, da ser man flåtten lettere. Bytt klær når du kommer hjem fra turen! 

En grundig sjekk på hele familien etter endt tur er fornuftig, både på to- og firbeinte. Flått som befinner seg i dyrets pels, kan falle av i sofaen eller sengen og senere bite seg fast i et tobent familiemedlem. 

Mennesker kan også vaksinere seg mot TBE, men ikke mot de andre flåttbårne sykdommene. 

Flere nyheter

  • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

    Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
      Les mer om dette
    • Flåtten er her!

      Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
        Les mer om dette
      • Kattepest påvist i Agder!

        Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.