Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Artroskopi på hund

Mange former for lidelser i ledd hos hunder kan undersøkes og behandles ved hjelp av en kikkhullsundersøkelse – en såkalt artroskopi. Artroskopi bruker, som regel, to innganger (kalt porter) inn til leddet, det gir et fantastisk overblikk over hele leddet og etterlater kun små sår på ca. 5 mm for hver port. I motsetning vil et åpent kirurgisk inngrep i leddet ofte kreve et større snitt, og det gir et dårligere overblikk av leddet.

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

En annen fordel ved en artroskopi i forhold til åpen leddkirurgi, er at pasienten kommer mye fortere i gang etter operasjonen, med vesentlig mindre smerter. Det tillater en raskere oppstart av gjenopptreningen, og gir dermed en langt bedre prognose for pasienten.

De hyppigste leddlidelser, som blir undersøkt og behandlet ved artroskopi er:

  • Albuedysplasi (navnet på en gruppe av forskjellige arvelige forandringer, som inkluderer FCP og UA)  
  • OCD (en arvelig defekt til brusken i leddet, som finnes i bl.a. albueleddet og skulderleddet)
  • Korsbånd og meniskskader (krever ofte videre kirurgisk behandling etter artroskopien)

Gjenopptrening etter operasjonen er også veldig viktig, og utføres både ved fysioterapiøvelser hjemme og trening i vanntredemølle, etter avtale med våre dyrepleiere som har etterutdannelse innen fysioterapi, gjenopptrening og massasje. 

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.