Kiropraktikk hund

Låsninger i ryggraden, skeivheter i bekkenet og små forskyvninger i kroppens naturlige bevegelsesmønster kan gi både kroniske og akutte smerter, og kiropraktikk kan hjelpe med dette.

Kiropraktikk bruker kroppens evne til å helbrede seg selv, uten bruk av medisiner eller kirurgi. Kiropraktikk erstatter ikke tradisjonell veterinærmedisin, men kan tilby komplementær behandling. Kiropraktikk kan ofte eliminere kilden til akutt eller kronisk smerte. Behandlingen er rettet mot ledd, fortrinnsvis i ryggraden og manipuleringen foregår kun i leddes normale bevegelsesområde. Det vil si at en kiropraktisk behandling ikke overstrekker ligamenter, men jobber innenfor de anatomiske grensene til leddet og deres støtteapparat.Målet med behandlingen er best mulig bevegelighet og nervefunksjon, samt en uhindret informasjonsflyt mellom hjernen og alle kroppens organer. Dersom det er for lite bevegelighet mellom to virvler, kan dette påvirke funksjonen av de nervene som ligger i dette området.

Før en veterinærkiropraktisk behandling blir alle ledd i kroppen undersøkt med tanke på nedsatt eller økt bevegelighet. Dersom det blir funnet nedsatt bevegelighet blir dette leddet spesifikt kiropraktisk behandlet. En kiropraktisk behandling krever stor innsikt i hundens eller kattens anatomi og nervesystem. Det er derfor svært viktig at det er en spesialutdannet dyrlege som utfører behandlingen. Det er også viktig å foreta en tradisjonell undersøkelse av dyret først. Kiropraktikk erstatter ikke tradisjonell veterinærmedisin, men kan tilbys som komplementær behandling.
Mulige symptomer på låsninger:


De vanligste symptomene er smerte, feilfunksjon og bevegelses- eller stillingsforandringer.

• Akutte nakke og ryggsmerter
• Innskrenket bevegelighet, uvillighet til å hoppe og gå trapper
• Smerteytringer ved bevegelse eller ved løfting
• Passgang, uspesifikk halthet, slepende gange, slitte klør på en eller flere poter
• Overømfintlighet ved berøring
• Slikking av poter og bein
• Tilbakevendende øre- eller analsekkbetennelser
• Endret sittestilling eks når en voksen hund sitter med krum rygg som en valp
• Ligger nesten bare på en side
• Tilbakevendende fordøyelsesproblemer
• Urinlekkasje

Dersom det foreligger en låsning, blir den funksjonelle feilstillingen korrigert ved en spesifikk manipulasjon. Korrigeringen foregår med en hurtig bevegelse og impuls i en bestemt retning, som berører et spesielt knokkelpunkt direkte. Det blir aldri overskredet noen anatomiske grenser eller foretatt overstrekking av bånd og sener.På de fleste dyr ser man en bedring etter 1-4 behandlinger. Kroniske problemer krever ofte en mer langsiktig behandling, det kan være en livslang behandling med intervaller på 2-6 måneder mellom behandlingene.

 

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.