Ormekur til katt

Kontakt din nærmeste AniCura-klinikk eller AniCura-appen for tips om ormekur, eller kom innom oss om dyret ditt skal ha en ormekur før en utenlandsreise.

Ormekur til kattunger

De første rundene i regimet med ormekurer til kattunger gis som regel av oppdretter, og så må eier gi de siste rundene hjemme. Ungdyrene skal ha en rekke ormekurer de første seks månedene av sitt liv. Preparatene er reseptbelagt i Norge, og avhengig av hvilket preparat som brukes, varierer tidspunktene du skal gi dem på noe. Spør veterinæren om hyppighet og anbefalt preparat til ditt dyr.  

Ormekur til voksne katter

Utekatter som fanger gnagere og fugl, har risiko for å bli smittet av innvollsorm og lungeorm, og trenger regelmessig ormekur. Rådfør deg med veterinæren din om hvordan ormekuren best kan gis og hvor hyppig det er anbefalt. Innekatter pleier sjeldent å ha behov for rutinemessige ormekurer. På grunn av resistensutvikling anbefales det ikke overdreven bruk av ormekurer av voksne hunder og innekatter. Man må først utføre en laboratorieanalyse av en avføringsprøve. Hos AniCura kan du få råd og hjelp om du mistenker at dyret ditt er smittet av innvollsorm.

Finn en klinikk nær deg

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.