ID-merking

Vi anbefaler ID-merking av alle hunder og katter, blant annet som hjelp for eiere å finne igjen et dyr som har forsvunnet. Skulle dyret ditt trenge pass, er id-merking nødvendig, på samme måte som ved HD/AD-røntgen og øyelysing.

Det er krav om ID-merking av hunder og katter som skal reise til andre land. Det samme gjelder hunder som skal ta HD/AD-røntgen eller øyelyses. Den vanligste metoden innen ID-merking som brukes i Norge i dag er merking med mikrochip, men noen praktiserer fremdeles metoden med en tatovering i venstre øre på katter. Dette er ikke lenger regnet som gyldig ID-merking av hund.  

Chipmerking

Merking med en mikrochip gjøres på hunder og blir stadig vanligere på katter. Mikrochipen injiseres under huden mellom skulderbladene, noe som kan gjøres når dyret er våkent. Det kjennes omtrent som stikket fra en vaksinesprøyte. Chipmerking utføres gjerne samtidig med første vaksine ved seks til åtte ukers alder, og dyret kan deretter identifiseres hele livet ved hjelp av det unike ID-nummeret som registreres i en database. Organisasjonen DyreID styrer denne databasen, og alle numrene er søkbare. Eier må selv sørge for å holde informasjonen der oppdatert, og adresseforandringer og nytt telefonnummer må meldes inn til DyreID. 

For å kunne se ID-nummeret på en hund eller katt som er chipmerket kreves det en spesiell avleser som politiet, veterinæren og dyrebeskyttelser og lignende har.

 

Finn en klinikk nær deg

La oss snakke om tenner!

Mange dyreeiere tror at vennen deres har en sunn og frisk munn, men de tar feil. Faktisk har 80 % av alle voksne hunder og katter problemer med tannhelsen, men det kan være vanskelig å vurdere for dyreeieren selv. Vi er her for å hjelpe vennen din med å få et sunnere smil!

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.