Årets viktigste klem

Når sjekket du sist din pelskledde venn for kuler? Vi anbefaler å ha en fast klemmedag i måneden der du går over hele dyret ditt systematisk og nøye. Og om du opdager noe, ta kontakt med veterinær!
Få sjekket kulen!

Hold øye med kulene hjemme!

Når er din klemmedag?

Vi anbefaler å sette av tid i kalenderen hver måned for en grundig sjekk hjemme. På denne måten kan du oppdage endringer fort. Klemmingen er en hyggelig seanse for deg og dyret og vil oppfattes som litt utvidet kos. Samtidig har du kontroll på om det er skjedd noe i huden som bør sjekkes.

Vær systematisk og nøye

Gjør det samme hver gang - så går du ikke glipp av noe. Begynn ved snuten og jobb deg bakover mot halen. Ikke glem poter, jur eller testikler, og merk deg eventuelle endringer. Under viser smådyrspesialist Bente deg hvordan.

Ta kontakt om du finner noe mistenkelig

Kuler kommer i mange former og konsistenser, og kan være både god- og ondartede. Hvilken type man har med å gjøre, vet man ikke før det er tatt prøver. Kontakt veterinær dersom du finner en endring på ditt dyr. Prognose ved eventuell sykdom blir alltid best mulig om man får fjernet svulsten fort.

Les mer om forskjellige typer kreft hos dyr

Få sjekket kulen!


Begynn fremme, jobb deg bakover, gjør det samme hver gang. Da har du størst sjanse for å oppdage om noe har forandret seg.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.