Butikken vår

Riktig fôring og pleie kan både forebygge sykdom og plager og øke livskvaliteten til ditt dyr. Vi tilbyr kun nøye utvalgte produkter i vår butikk, og du får gode råd med på veien. Velkommen til butikken vår!

Vi har en rekke salgsvarer på klinikken. I første rekke fôr til hund og katt, der vi fører Royal Canin, Hill's og Specific, samt Virbac (på bestilling). Er det noe vi ikke har inne, kan vi som regel få bestilt det. Hvis du er Aniplan-kunde er det gode rabatter på Royal Canin, Specific og Hill's.

Vi selger også utstyr, hunde- og katteleker, samt pleieprodukter og kosttilskudd. Ring oss for mer informasjon på 35 50 64 40.

Kosthold – Riktig ernæring for hund og katt

Det finnes mye ulikt fôr til din firebeinte venn, og det er ikke alltid så lett å vite hvilket som er det beste. I en verden full av fôrtrender kan det være vanskelig å forstå hva produktene faktisk inneholder når man leser innholdsfortegnelsen.

Kostholdet skal være balansert og maten skal gis i mengder som passer til dyrets alder, livsstil, art og rase. De trenger lett fordøyelig mat som gir riktig mengde energi, vitaminer og mineraler. Ved å være nøye ved valg av mat kan du hjelpe dyret ditt med å holde seg i god form. Dersom du velger å gi dyret ditt mat av høy kvalitet, vil du kunne forebygge dårlig helse. Samtidig som du øker muligheten for at dyret ditt får leve et langt og godt liv.

Hunder og katter har ulikt ernæringsbehov på ulike stadier i livet. Katter er rene kjøttetere, og maten deres må derfor inneholde kjøtt. I tillegg er det anbefalt at katter får våtfôr daglig.

Når du velger fôr må du kjenne på innholdet. Godt fôr er merket med hvilken type dyrekjøtt du finner i det. Det er nemlig viktig at maten inneholder animalske produkter. Årsaken til dette er at det er høyere næringsopptak på proteiner og fett fra animalske råstoffer.

Tips! Ta gjerne noen dagers rasjon og oppbevar tørrforet i mindre forpakning slik at du ikke trenger å åpne fôrposen hver gang dyret skal ha mat. Dette gjør at det kan være lengre holdbarhet på fôret.

Tegn på at dyret ditt får korrekt fôr

Som nevnt er kostholdet direkte knyttet til dyrets helse og det er derfor viktig å velge riktig mat.

  • Avføringen er fast i formen, magen er i balanse og ernæringen tas godt opp av kroppen
  • Pelsen er glansfull og huden ser sunn ut, den skal ikke klø eller gnage på seg selv
  • Øynene er klare og skal ikke renne, ørene er tørre og skal ikke lukte vondt
  • Det skal ikke lukte vondt fra pusten
  • Dyret skal ha nok energi og spise med god apetitt

Veterinærfôr og vedlikeholdsfôr

Det er flere aspekter som spiller inn når du skal velge fôr til katten eller hunden din – alder, hvor mye dyret beveger seg, pelskvalitet, smakspreferanser og eventuelle sykdommer.

Fôret som du kjøper hos veterinæren kommer fra produsenter som forsker og utvikler balansert og næringsrik mat, noe som gir gode forutsetninger for et sunt liv. I tillegg kan ernæringen ha en stor påvirkning på hvordan dyr kommer seg etter sykdom. Det vil derfor i enkelte tilstander bli anbefalt kostholdsendringer i stedet for legemidler. Men husk at det må være fra leverandører som er vitenskapelig bevist på at de kan lindre en spesiell sykdom eller symptomer.

I vår butikk har vi mat egnet for dyr med forskjellige tilstander, for eksempel fedme, diabetes, gastrointestinale forstyrrelser, dermatologiske lidelser (f.eks. matallergier), urinstein, nyresykdom, leversykdom, hjertesykdom, tannsykdom, fôr for eldre dyr og fôr velegnet for restitusjon etter sykdom eller kirurgiske inngrep.

Fellesnevneren for all mat som selges hos oss er at det er gjennomgående høy kvalitet på fôret, det er spesielt utvalgt på et vitenskapelig grunnlag og anbefalt av veterinær.

Har du spørsmål om ditt dyr?

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.