Leker som styrker selvtilliten og forholdet med valpen din

Den beste måten å bli kjent med valpen og bli bestevenner på, er å gjøre morsomme ting sammen. Når valpen din finner ut at du er kilden til fantastiske eventyr og mye gøy, er det mer sannsynlig at den søker veiledning når skumle ting dukker opp. De daglige turene er ikke bare for å gå på do og trening – de er også et perfekt tidspunkt for å trene og bygge et sterkt bånd mellom deg og valpen.

Noen ganger ser en hund og eieren hans være ute på tur, og den eneste forbindelsen er kobbelet mellom dem. Eieren er på telefonen, og hunden gjør sine ting, snuser og tisser. Det ser så kjedelig ut. Og det kan se så annerledes ut!  

Verden som lekeplass 

Neste gang du er ute, så ta en titt rundt deg. Hva du ser avhenger av hvor du er: fjell og steiner, trær og trestammer, eller fortau og sykkelfelt. Men alle disse stedene har noe til felles: de kan være en lekeplass for deg og hunden din.  

Å balansere på ting som flate steiner, falne trær, en lang lav steinmur, en benk, å bruke et tre, en vegg på et hus eller en søppelkasse for å støtte en hund som står på beina. Eller bruke en lavthengende grein, et gjerde eller et sykkelstativ for å krype under, er alle øvelser som finnes blant lekene som kalles hundeparkour. I hundeparkour bruker du omgivelsene til å lage hindringer der hunden din kan hoppe opp, gå under, gå i sikksakk og så videre. Bare lokk hunden din med en godbit, og du vil snart ha en hund som er mer smidig, har bedre balanse, er mer selvsikker og tenker på deg som morsom og interessant.  

Når du gjør parkour med hunden din, er det noen ting du bør huske på:  

  • Juster høyden på hindringene og vanskelighetsgraden på oppgaven avhengig av hunden du leker med. Valper, eldre hunder, overvektige hunder og hunder som ikke har perfekt helse, trenger lettere hindringer enn voksne, spreke hunder. Det finnes mange enklere hindringer. 
  • Sikkerhet kommer først! Bruk en sele slik at du kan støtte hunden din om nødvendig. 
  • Ikke la hunden hoppe ned fra høyder som er høyere enn den selv. Løft hunden din. Hvis hunden hopper ned fra en høyde, må du sørge for at overflaten under er myk.  
  • Vær oppmerksom på våte og isete overflater.  
  • Sørg for å varme opp hundens muskler før trening. Gå i minst ti minutter før du starter.  

Tur utenfor løypa 

Du kan også gjøre turen mer interessant for deg og hunden din ved å forlate stien og gå off-road. Det er bedre trening, i tillegg til å bygge selvtillit. Ved å gå på ujevne overflater, må hunden lære å trene kroppen mer effektivt ved hjelp av forskjellige muskler enn når den går på jevn asfalt.  

"Finn" skjulte skatter til hunden din: pek på hvor du har spredt maten og la valpen spise middagen sin ved å bruke både nesen og kroppen. Hvis hunden din liker å leke med leker, kan du også gjemme leker i busker og kratt. Det er langt bedre å la hunder finne skjulte leker enn å kaste en ball, siden det kan være stressende for både ledd og hode. Dette er også en utmerket mental trening.  

På denne måten har dere kanskje ikke gått så langt i løpet av turen - og når valpen din er eldre, trenger den også fysisk trening - men det er så mye morsommere enn å bare gå fra "A" til "B".  

 

Har du spørsmål om dette temaet?

Har denne artikkelen hjulpet deg?

Velg det som passer din situasjon eller skriv selv. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din.

Takk skal du ha!

Det setter vi stor pris på

Vil du snakke med en veterinær?

AniCura-appen har drop-in hver dag mellom 0700 og 2200!
Første besøk er gratis

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.